DSS: Insajder pravi specijalne emisije protiv Srba na Kosovu

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

14:42

Default images

"DSS se, kada su u pitanju i KiM i Srbija, uvek zalagala da se poštuje zakon i da sve ono što je radjeno protiv zakona bude ispitano i tu nema nikakve dileme", rekao je portparol te stranke Petar Petković na konferenciji za novinare.

On je podsetio da se ovih dana proslavlja 100. godišnjica oslobođenja Kosova i Metohije i da dok ona traje, emisija "Insajder" na TV B92 pravi "specijalne emisije protiv Srba" u Pokrajini.

"Niko se ne bavi time šta je sa Srbima koji su proterani sa tog prostora, ali ni pitanjem koliko bi bilo važno istraživati šta se dešava sa srpskom imovinom na Kosovu i Metohiji, kao i kako se čerupaju i otimaju imovina i prirodni resursi", ukazao je Petković.

Uprkos činjenici da je DSS više od 4 godine vodio Vladu Srbije i da su potpredsednici ove stranke Sanda Rašković Ivić, pa potom i Slobodan Samardžič bili zaduženi za izdvajanje sredstava za Kosovo, Rašković Ivić je vodila Koordinacioni centar od 2005, a Samardzić je bio prvi ministar za Kosovo I Metohiju, svi predstavnici ove stranke odbili su razgovor za Insajder. Tako za Insajder kao članovi DSS nisu hteli da govore predsednici lokalnih opština na severu Kosova, ni Marko Jakšić potpredsedik DSS I dugogodišnji prvi čovek ove stranke na Kosovu.

Obrazloženje predstavnika DSS bilo je da Insajder emisijama Prevara veka u vezi sa zlupotrebama u Kolubari i emisijama o pozadini ubistva premijera Srbije vodi kampanju protiv DSS-a.

Insajder je u do sada emitovanih četiri epizode prikazao kako je na Kosovo u poslednjih 12 godina u proseku odlazilo 650 hiljada evra dnevno iz budzeta a pod parolom da je Kosovo Srbija. Velika izdvajanja pravdana su time da se radi o pomoći ugroženom srpskom stanovništvu, međutim brojni Srbi na Kosovu danas žive u nemaštini. Insajder je objavio I brojne dokaze o tome kako su sredstva koja su izdvajana za Kosovo zlupotrebljena.

Zbog svih optužbi koje su iznete poslednjih dana na račun emisije Insajder i zbog činjenice da se uporno ignorišu dokazi izneti u dosadašnjim epizodama serijala “Patriotska” pljačka, ekipa Insajdera odlučila je da se, pre nastavka emitovanja serijala, ovog ponedeljka Insajder emituje uživo.

Optužbe da se serijalom Insajder – „Patriotska” pljačka, - satanizuje srpski narod na Kosovu dovode do toga da se u javnosti okrene priča i da se zamenom teza ignorišu brojni dokazi, izneti u dosadašnjim epizodama o nekontrolisanom trošenju novca svih građana Srbije pod izgovorom pomoći stanovništvu na Kosovu. Utisak u javnosti je da svaka vlast u Srbiji izbegava da se bavi zloupotrebama samo zbog toga što je Kosovo osetljiva tema. Emisiju uživo sa prilozima koji će biti emitovani tokom emisije priprema redakcija emisije Insajder, s tim što ovaj put novinari emisije neće biti ispred kamera. Sa gostima u studiju razgovaraće novinarka B92 i autorka emisije Kazprst Suzana Trninić.

Gosti emisije su premijer Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić, bivši ministar za Kosovo i Metohiju i funkcioner DS-a Goran Bogdanović, lider Srpskog nacionalnog veća Milan Ivanović, predsednik kosovske opštine Gračanica Bojan Stojanović i funkcioner SPO-a na Kosovu Ranđel Nojkić.

Emisija je na programu večeras u 21h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: