MUP: "Za dan izbora se spremaju upadi na biračka mesta"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da MUP i BIA imaju informacije da se u Srbiji sprema haos na dan izbora u nedelju 3. aprila.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2022.

13:10

MUP:
Foto: Profimedia

"MUP i BIA imaju informacije da se za dan izbora priprema više grupa, motivisanih i organizovanih od strane pojedinih političkih partija u zemlji i stranog faktora, koji će pokušati da kompromituju, pa i spreče izbore. MUP i BIA neće dozvoliti da izborni dan prođe tako", rekao je on.

Vulin je rekao da postoje spiskovi kriminalaca koji treba da uđu u Srbiju i spreče normalno glasanje.

"Imamo informacije da će pokušati da upadaju na biračka mesta, da razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za to će biti spremni i organizovani i u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja", rekao je Vulin na vanrednoj pres-konferenciji.

Vulin je rekao da već sada postoje spiskovi kriminalaca koji treba da uđu u Srbiju i pomognu u sprečavanju normalnog održavanja izbora. Ministar je poručio da MUP, BIA i čitav bezbednosni aparat neće dozvoliti da izborni dan prođe tako, ni da se bilo ko igra sa slobodno izraženom narodnom voljom.

"Upozoravamo one koji su ovo organizovali i koji ovo planiraju, da znamo kakav je plan, organizacija i ko treba da im stigne u pomoć i da bi bilo mnogo bolje da od toga odustanu", poručio je Vulin.

On je rekao da građani Srbije imaju pravo da kažu šta misle o svakom, bez obzira na to da li je vlast ili opozicija.

"Nemojte pokušavati da to promenite i nemojte da pokušavate da volju građana prikažete u bilo kom drugom svetlu, osim kao volju građana Srbije. Svesni smo šta nam se sprema i šta nas očekuje i nemojte sumnjati da smo spremni da zaštitimo izbornu volju građana Srbije, demokratski proces i ustavni poredak u zemlji", rekao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da Bojan Bogdanović zvani Pacov izneo lažne tvrdnje o ubistvu Olivera Ivanovića.

On je rekao da je policija pozvala Bogdanovića da kaže saznanja o tom ubistvu.

"Nije nam dao niejdnu činjenicu, osim njegovih nepotvrđenih razgovora s pokojnicima ili o pokojnicima. Kada smo mu ponudili da se na poligrafu testira i na taj način potvrdi, on nas je odbio. Zbog toga MUP je u skladu sa zakonom podneo krivičnu prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca", rekao je on.

Vulin je naveo da je Srbija ozbiljna zemlja i u njoj ne može tako brutalno da se laže.

Sve što je portal KRIK objavio odmah su preneli albanski mediji, naveo je on.

Pokazao je knjigu u kojoj su na hiljadama stranica sabrani dokazi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da je protiv Bojana Bogdanovića Pacova podneta krivična prijava za neprijavljivanje krivičnog dela. Vulin je, u izjavi novinarima, rekao da se protiv naše zemlje već godinama vodi medijski rat, lažima, podmetanjima, kriminalizacijom države, a posebno podmetanjima, lažima protiv predsednika Aleksandra Vučića i svih ljudi njemu bliskih.

„Poslednji takav napad desio se sinoć kada je posredstvom portala Krik gospodin Bojan Bogdanović Pacov izneo svoja saznanj o ubistvu Olivera Ivanovića, kada je pokušao da oblati Srbiju i Vučića“, rekao je on.

Vulin je ukazao da je Bogdanović za „Krik“ govorio o saznanjima koja navodno ima zahvaljujući druženju sa pokojnim kriminalcima i činjenicama o drugim pokojnim kriminalcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: