Uhapšeni radnici RTB Bor: Tri godine krali zlato

Uhapšena sedmorica radnika RTB Bor zbog sumnje da su duže vreme iz pogona RTB Zlatara iznosili anodni mulj i zlatni prah.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

08:40

Uhapšeni radnici RTB Bor: Tri godine krali zlato
Ilustracija: Thinkstock

Kako je saopšteno iz MUP-a, u zajedničkoj akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Boru uhapšeno je sedam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2014. do 2017. godine iz zlatare RTB Bor ukrali veću količinu zlata.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa uhapšeni su I. S. (42), Z. P. (41), G. P. (43), D. M. (44) zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala RTB Bor, S. S. (41), bivši radnik ove jedinice, i D. M. (43) i Z. I. (48), bivši radnici obezbeđenja "Zaštita" iz Bora.

Sumnja se da su oni, po prethodnom dogovoru, više puta iz proizvodnog procesa prisvojili veće količine nerafinisanog i rafinisanog zlata koje su prodavali.

U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je 135.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara i izvesna količina nakita.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu, saopšteno je iz MUP-a.

Iz RTB-a pozdravili hapšenje

Iz Rudarsko-topioničarskog basena Bor danas je saopštioeno da u potpunosti podržavaju opsežnu policijsku akciju hapšenja kradljivaca zlata u toj kompaniji, da će pružiti svu pomoć u istrazi koja sledi, kao i da će po okončanju ovog slučaja podneti odštetni zahtev.

Kompanija je, navodi se, kao oštećena strana, zainteresovana da slučaj efikasno bude istražen do kraja i pružiće svu podršku organima MUP-a u istražnom procesu.
A nakon istrage će, kažu, uputiti odštetni zahtev.

RTB Bor je, kako se navodi, ovoj opsežnoj policijskoj akciji, koja je trajala godinu dana, pripadnicima MUP-a sve vreme pružao podršku, logističku i svaku drugu pomoć koja je bila potrebna. Sve sumnje prijavljivane su redovno organima reda jer je RTB Bor, kao oštećena strana, zainteresovan da slučaj efikasno bude istražen do kraja", dodali su u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: