Gojkovićeva poslala "sistem na popravku"

Skupština Srbije usvojila je godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

15:41

Gojkovićeva poslala
Ilustracija: Thinkstock

Doneta je i odluka o njihovom učešću u tim operacijama.

Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Izraela u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom.

Takođe, usvojen je Zakon o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između srpske i grčke vlade o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra.

Pored toga, usvojen je i Zakon o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, kao i Zakon o potvrđivanju sporazuma sa Rumunijom u oblasti odbrane.

Poslanici su prihvatili i izmenu odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine.

Skupština će u četvrtak 3. maja rad nastaviti raspravom o amandmanima na više zakonskih predloga, među kojima su izmene Zakona o BIA.

"Do tada ćemo sistem odneti na popravku, treba nam nekoliko dana da se sve ovo popravi, da više ne strepimo da možemo ili ne možemo da radimo", rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: