Potpredsednica SBB kandidat za Predsedništvo BiH?

Adisa Omerbegović-Arapović, potpresednica Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) mogući je kandidat za člana Prededsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Izvor: B92

Subota, 21.04.2018.

11:11

Potpredsednica SBB kandidat za Predsedništvo BiH?
Foto: Thinkstock

Redovn izbori u BiH biće održani početkom oktobra, izborna kampanja je počela davno I uveliko traje, a Omerbegovićeva nije prva žena koja se spominje kao mogući kandidat za Predsedništvo BiH.

Najpre se, naime, pominjala Sebija Izetbegović, supruga aktuelnog člana Predsedništva BiH I lidera SDA BiH Bakira.

Inače, Bakir izetbegović više nema pravo da se kandiduje za tu funkciju.

Omerbegovićeva je gostujući na TV1, potvrdila da poostoji mogućnost da ona bude kandidat za člana Predsedništva BiH, što bi bilo prvi put u Dejtonskoj BiH.

"Moram priznati da je predsednik (Fahrudin) Radončić izrazio svoju spremnost, iako je on neko kome nema premca ili nema rivala kada su njegova ostvarenja u pitanju. Dakle, u BiH ne postoji čovek koji ima više ostvarenja iza sebe od njegovog novinskog lanca do velelepnih zgrada koje je izgradio širom BiH. Jednsotavno on nema rivala i smatramo da generalno SBB-ov kandidat nema rivala kada je kandidatura za člana Predsedništva u pitanju", rekla je ona.

Dodala je da ne smatra da je to pitanje svih pitanja, niti da je presudno to će biti izabrani članovi, kazala je Omerbegović-Arapović te istaknula kako SBB nema razloga da pitanje kandidature reši trenutno niti ima razlog da izlazi sa kandidaturom jer je jedina stranka koja "u ovom trenutku ima glavu i rep i stabilno članstvo."

"Dakle, ako dođe do odluke na organima stranke da je vreme da žena Bošnjakinja uđe u Predsedništvo, to je mogućnost. Ali, u isto vreme mi nemamo razlog da kažemo je li to predsednik Radončić ili bilo ko drugi u ovom trenutku jer jednsotavno imamo, možda, taj luksuz. Sve ostale stranke se, u ovom trenutku, lome na ovom pitanju", rekla je Omerbegovićeva, preneo je portal Dnevnik.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: