Napad u Nemačkoj – kamionetom kosio pešake FOTO/VIDEO

Jedno vozilo naletelo je na grupu ljudi u bašti ugostiteljskog objekta u nemačkom gradu Minsteru, pri čemu su dve osobe poginule, a 20 povređeno.

Izvor: B92, Beta

Subota, 07.04.2018.

16:56

Napad u Nemačkoj – kamionetom kosio pešake FOTO/VIDEO
Tanjug / dpa via AP

Nakon toga se vozač ubio na licu mesta iz vatrenog oružja.

Prethodno su mediji preneli da su u tom incidentu u Minsteru na zapadu Nemačke poginule tri osobe.

Nemački zvaničnici su odbacili mogućnost da je u pitanju islamski ekstremizam, prenele su agencije AP i AFP. Vlasti veruju da incident u Minsteru, gde je vozilo danas u popodnevnim časovima naletelo na grupu ljudi, nije teroristički napad i da je vozač imao psihičke probleme, navodi dnevnik Zidojče cajtung.

Nemački list navodi da je vozač bio sredovečni Nemac s psihičkim problemima.

Policija je ranije danas saopštila, ne navodeći detalje, da je u vozilu koje je naletelo na ljude isped jednog bara u Minsteru pronađen "sumnjiv" predmet. Šest od 20 osoba zadobilo je teške povrede.

Kancelarka Nemačke Angela Merkel izjavila je da je "duboko šokirana" zbog "strašnih događaja" u nemačkom gradu Minsteru, dodavši da je u "stalnom kontaktu" sa ministrom unutrašnjih poslova Horstom Zehoferom i vlastima u Minsteru.

Gradonačelnik Minstera Markus Leve rekao je da "ceo Minster žali zbog tog strašnog incidenta" i žrtava, a povređenima je poželeo brz oporavak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: