Moskva besna: Ukrajina se meša u unutrašnje stvari Rusije

Rusija je osudila "mešanje" Kijeva u njene unutrašnje stvari, posle odluke da se zabrani ruskim državljanima da u Ukrajini glasaju za ruske predsedničke izbore.

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

20:05

Moskva besna: Ukrajina se meša u unutrašnje stvari Rusije
Foto: Gettyimages

"Ta odluka ne može da izazove ništa drugo nego negodovanje", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Očigledno je da se radi o otvorenom mešanju u unutrašnje stvari Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Ukrajinske vlasti upozorile su danas da će zabraniti ruskim biračima pristup konzulatima njihove zemlje u Ukrajini da glasaju u nedelju za ruske predsedničke izbore. Ta odluka je doneta zbog "ilegalnog održavanja" ruskih predsedničkih izbora na Krimu koji je Moskva pripojila pre četiri godine.

"Konstatujući ruski hibridni i agresivni rat protiv Ukrajine, ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova ocenilo je kao nemoguće održavanje izbora koji krše ukrajinske zakone na ukrajinskoj teritoriji", napisao je na svojoj Fejsbuk stranici ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: