Argentina: Hapšenja posle zaplene kokaina u ambasadi RUS

Šest osoba je uhapšeno zbog trgovine drogom pošto je u ambasadi Rusije u Buenos Ajresu zaplenjeno skoro 400 kilograma kokaina.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

11:14

Argentina: Hapšenja posle zaplene kokaina u ambasadi RUS
Ilustracija: Thinkstock

Akcija u kojoj je pronađen kokain izvedena je u zajedničkoj policijskoj operaciji ruskih i argentinskih službi koja je trajala skoro godinu dana.

Istraga je počela 2016. godine kada je ruski ambasador u Argentini lokalnim vlastima prijavio sumnjiv prtljag u aneksu. Pretpostavlja se da su krijumčari pokušavali da prebace 16 torbi kokaina iz ambasade putem diplomatske pošiljke.

U okviru policijske operacije vlasti su zamenile kokain brašnom dok je još bio u prostorijama ambasade, prenosi Rojters. "Uređaj za praćenje stavljen je u kofer koji je trebalo da bude poslat u Rusiju", rekla je ministarka bezbednosti Argentine Patrisija Bulrič novinarima.

U Argentini su uhapšene dve osobe od kojih je jedan policajac, dok su ostali osumnjičeni uhapšeni u Rusiji. Jedan od vođa kriminalne mreže je još u bekstvu i nalazi se u Nemačkoj, rekla je Bulrič.

Vrednost pronađenog kokaina je 50 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: