Vulin: U Srbiji 4.000 migranata, 22.000 sprečeno da uđe

Na teritoriji Srbije danas se nalazi oko 4.000 migranata, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 14.01.2018.

15:41

Vulin: U Srbiji 4.000 migranata, 22.000 sprečeno da uđe
Foto: Screenshot

Vulin je to izjavio tokom obilaska pripadnika Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP Republike Srbije, angažovanih na obezbeđenju granice na objektu “Mokranje” kod istoimenog graničnog prelaza.

"Na teritoriji Republike Srbije se danas nalazi nešto oko 4.000 migranata, što je svakako broj koji možemo da kontrolišemo. Njihov daleko najveći broj se nalazi u našim prihvatnim centrima, gde su kontrolisani, gde su medicinski zbrinuti i na svaki drugi način zaštićeni," rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, mešovite snage vojske i policije su godinu dana sprečile oko 22.000 migranata da ilegalno uđu u Srbiju.

"Možete da zamislite kako bi izgledalo da nije bilo svih ovih devojaka i momaka iz MUP-a i Vojske Srbije, kako bi izgledala naša zemlja da je migrantska kriza bila potpuno nekontrolisana", rekao je ministar odbrane.

On je istakao da svi pripadnici Vojske Srbije i MUP-a odlično sarađuju na zadatku čuvanja državne granice.

"Sve druge su se veoma često pokazale i kao ne baš dobro organizovane i ne baš dobri domaćini, a mi smo se pokazali kao zemlja koja je izuzetno dobro organizovana koja je u stanju da zaštiti ove ljude, ali na prvom mestu da zaštiti svakodnevni život svakog od naših građana," rekao je Vulin.

Vulin je “Mokranje” obišao u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: