Dačić u Vašingtonu odbio da govori o Popoviću i Vulinu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je na skupu u Vašingtonu odbio da se izjasni o navodima o korupciji članova srpske vlade.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

19:41

Dačić u Vašingtonu odbio da govori o Popoviću i Vulinu

Na konferenciji "Dolazak oluje? Uobličavanje budućnosti Balkana u eri neizvesnosti", na kojoj je govoreno o vladavini prava i borbi protiv korupcije, Dačić je upitan kakav je njegov stav o nedavnim slučajevima korupcije u koje su navodno umešani srpski ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin, ali je on rekao da nije na skupu da "polaže račune".

"Zanimljivo je da ste pitali samo za srpsku vladu, a ne za druge vlade u regionu", rekao je Dačić na panelu na kojem još iz regiona učestvuje kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

Dačić je rekao da je slučaj Nenada Popovića povezan s poreskim rajevima i dodao: "Nije on to izmislio, već vi ovde".

"Veoma volim kada nam drugi dele lekcije, ali bih voleo da pogledaju sebe, nije korupcija izmišljena na Zapadnom Balkanu, samo ste je vi učinili legalnom", rekao je on.

Dačić je rekao da je kod stranih donacija često uslov da neko bude angažovan za konsalting, dodajući da su se zapadne zemlje, kad je počela finansijska kriza, vratile na državni intervencionizam.

"Nemam ništa da dodam. O tome se tamo raspravlja, a ne ovde. Nisam ovde došao da polažem račune", rekao je Dačić.

Mreža za istraživačko novinarstvo KRIK je objavila da se u projektu "Rajski papiri", koji otkriva veze više od 120 svetskih političara s ofšor kompanijama, nalazi ime ministra bez portfelja Nenada Popovića. KRIK je prethodno naveo da je ministar odbrane Aleksandar Vulin neuverljivo opravdao poreklo 205.000 evra za kupovinu stana navodima da je reč o pozajmici od 205.000 evra od suprugine tetke iz Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: