Kimova raketa pala u "ekskluzivnu ekonomsku zonu" Japana

Raketa koju je ispalila Severna Koreja pala je u more blizu Japana, saopštili su japanski zvaničnici, koji nisu naveli da li je prouzrokovala bilo kakvu štetu.

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2017.

22:01

Kimova raketa pala u
Getty images

Japanska vlada procenila je da je raketa letela oko 50 minuta i pala u more u japanskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni, preneo je Rojters pozivajući se na japansku NHK televiziju.

Južnokorejski komandant zajedničkih vežbi rekao je da je raketa ispaljena u sredu u 03.17 sati po lokalnom vremenu iz Pjongsonga, grada u južnoj provinciji Pjongjan.

Najnoviju aktivnost Severne Koreje osudio je Japa,n koji je odmah sazvao i hitnu sednicu vladinog kabineta.

Nekoliko minuta nakon što je Severna Koreja ispalila raketu, Južna Koreja je izvela raketnu vežbu nazvanu "precizni napad".

Bela kuća saopštila je da je o najnovijem lansiranju rakete iz Severne Koreje obavešten američki predsednik Donald Tramp.

Kako se navodi, to je prva raketa ispaljena posle 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: