Mej: Zajedno ćemo se boriti protiv akcija Rusije

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je da će ta zemlja i njeni saveznici raditi zajedno u borbi protiv ruskih akcija koje "prete međunarodnom poretku".

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

00:35

Mej: Zajedno ćemo se boriti protiv akcija Rusije
Foto: Tanjug/AP

"Mi ćemo preduzeti neophodne korake da se suprotstavimo ruskim aktivnostima", rekla je Mej, prenosi Rojters.

Kako AP javlja, ona je u poruci objavljenoj pred obraćanje na banketu u londonskom Sitiju, optužila predsednika Rusije Vladimira Putina da "pokušava da informacije pretvori u oružje".

Mej je, kako agencija navodi, okrivila Putina za aneksiju Krima, podsticanje sukoba u istočnoj Ukrajini, narušavanje reda u evropskom vazdušnom prostoru i navodnu sajber špijunažu koja uključuje mešanje u izbore, kao i hakovanje podataka Ministarstva odbrane Danske.

"Vi nipodaštavate otpornost naših demokratija, trajnu privlačnost slobodnih i otvorenih društava i posvećenost zapadnih država alijansama koje nas povezuju", poručila je Mej Putinu i dodala da se nada da će Rusija odabrati "drugačiji put".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: