Makron zvanično priznao zastavu EU

Francuski predsednik Emanuel Makron je preduzeo zvanične korake ka francuskom priznavanju simbola Evropske unije, poput zastave.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

20:09

Makron zvanično priznao zastavu EU
Foto: Gettyimages

Prisustvo zastave neke u francuskom parlamentu neke partije osporavaju.

U pismu upućenom predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku, Makron je naveo da se Francuska pridružuje grupi od 16 država koje priznaju zastavu i druge simbole EU, preneo je Frans pres.

"Veoma sam srećan da ovde, na Evropskom savetu, gde mnogi danas žele da stvore podele, ponovim privrženost Francuske zastavi i himni Evrope", rekao je Makron pre početka samita EU.

On je odluku prvo objavio 10. oktobra a priznavanje evropske zastave znači da "neki neće moći da je skidaju u parlamentu ili na drugim mestima".

Prethodne nedelje su poslanici levičarske Nepokorene Francuske podneli amandman koji bi se obezbedilo da "u parlamentu može biti samo (francuska) trobojka i zastava UN". Taj amandman je odbijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: