I danas višesatna zadržavanja na granicama i rampama

Na glavnim graničnim prelazima i u nedelju ujuru su višesatna zadržavanja, zbog preusmeravanja saobraćaja na Šidu se čeka oko dva sata, na Kelebiji sat vremena.

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

08:07

I danas višesatna zadržavanja na granicama i rampama
Getty Images

I na ostalim ostalim graničnim prelazima i naplatnim rampama su duža zadržavanja, a mogu se očekivati i višesatna zadržavanja upozorava jutros AMSS.

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

Sa Hrvatskom treba koristiti manje prelaze Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka, na kojima su zadržavanja znatno kraća.

Na GP Šid vreme zadržavanja se brzo menja, pa se i na ovom GP zbog preusmeravnja vozila u cilju rasterećenja Batrovci, stvaraju duža zadržavanja, a trenutno se čeka oko dva sata.

Za Mađarsku se savetuje korišćenje GP Bački Breg, jer se na prelazu Kelebija trenutno čeka do sat vremena.

Dok su prelazi Bajmok, Đala, Bački Vinogradi i Horgoš II otvoreni od od 7-19č. Saobraćaj je pojačan i na prelazima Gostun i Gradina a zadržavanja su do 30 minuta.

Špic letnje turističke sezone, veleiki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i drugi dan vikenda u kome se nalazimao su osnovni razlozi dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: