Kontrolisane eksplozije u Alkanaru: "Ne plašite se"

Katalonska policija saopštila je da izvodi kontrolisane eksplozije u gradu Alkanar, gde su ekstremisti planirali napade u Barseloni i Kambrilsu.

Izvor: B92

Subota, 19.08.2017.

11:12

Kontrolisane eksplozije u Alkanaru:
Foto: Tanjug, AP

Policija je preko Tvitera pozvala stanovnike Alkanara da ne budu uplašeni zbog detonacija.

Policija veruje da su ekstremisti u Alkanaru iznajmili kuću u kojoj su pripremali napade.

Ta kuća je uništena u sredu u slučajnoj eksploziji u kojoj je jedna osoba poginula.

Kasnije je policija ispitivala da li je ta eksplozija povezana s napadima vozilima u Barseloni i Kambrilsu.

Policija veruje da je eksplozija u kući zapravo sprečila daleko smrtonosniji napad eksplozivima, primoravši ekstremiste da napade izvedu vozilima.

U četvrtak veče je poginulo 13 osoba i više od stotinu je povređeno kada je kombi uleteo među pešake koji su se šetali ulicom La Rambla, u istorijskom centru Barselone. Odgovornost za napad je nekoliko sati kasnije preuzela Islamska država.

Nekoliko sati posle tog napada, jedna osoba je ubijena, a pet je ranjeno u napadu na šetalištu u odmaralištu Kambrilsu, oko 120 kilometara južno od Barselone.

Predstavnici španskih i katalonskih vlasti razmatraće danas nivo terorističke pretnje, koji je već na četvrtom stepenu, na petostepenoj skali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: