Uhapšena još dvojica Srba na Zakintosu, jedan pušten

Kako saznaje B92, rano jutros uhapšena su još dvojica državljana Srbije osumnjičenih da su umešani u ubistvo mladog američkog turiste na Zakintosu.

Izvor: B92

Utorak, 11.07.2017.

10:55

Uhapšena još dvojica Srba na Zakintosu, jedan pušten
Foto: YouTube/Screenshot

Jedan od njih pušten je iz pritvora. Kako prenose grčki mediji, uhapšena je "mlada osoba iz Srbije".

Kako se navodi, policija ima snimke sa sigurnosnih kamera pomoću kojih je identifikovala devetog osumnjičenog, a nakon potrage on je uhapšen tokom noći.

Advokati koje su angažovale porodice uhapšenih tražili su još 48 sati do početka saslušanja kako bi se bolje upoznali s predmetom, što im je u skladu s grčkim zakonom i odobreno.

Kako nezvanično saznaje B92, ambasador Srbije u Grčkoj i počasni konzul Kefalonije sastali su se s guvernerom Zakintosa i sa komandirom policije jonskih ostrva, oni su dobili garancije da će grčka strana postupati po zakonu.

Saznajemo da mladići iz Srbije imaju pristojan tretman, nisu u lisicama, roditelji mogu da ih obiđu dva puta dnevno i omogućena im je normalna komunikacija s advokatima.

Oni se nalaze u dve zatvorske ćelije.

Ranije su uhapšena šestorica mladića iz Srbije, kao i jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla. Oni su u pritvoru i tokom dana je trebalo da budu izvedeni na saslušanje pred istražnog sudiju. Saslušanje je odloženo.

Kako prenosi atinski "Katmerini", deveta privedena osoba "izgleda da ima važnu ulogu u ubistvu Bakarija Hendersona jer je, po policijskim izvorima, upravo on počeo kavgu".

Pozivajući se na policijske izvore, list prenosi da je većina od prethodno osam uhapšenih u izjavama u predistražnom postupku "priznala da su prisustvovali svađi, ali svi negiraju da su 22-godišnjaku naneli smrtonosne povrede".

Svi su pod istragom za hotimično ubistvo, a preti im i maksimalna doživotna kazna zatvora.

Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je nasmrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana.

Okolnosti tuče još nisu potpuno jasne, jer se u javnosti pojavilo nekoliko verzija događaja. Postoji nekoliko verzija uzroka izbijanja svadje, a "Katimerini" piše da je povod "najverovatnije bio flert ubijenog sa jednom Srpkinjom, zaposlenom u baru, i to što se slikao s njom".

Roditelji dvojice uhapšenih tvrde da su njihova deca nevina, a strahuju da im preti izručenje Sjedinjenim Američkim Državama.

Takođe, otac jednog od uhapšenih kaže da je država Srbija zakazala u zaštiti svojih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: