Utorak, 11.07.2017.

10:55

Uhapšena još dvojica Srba na Zakintosu, jedan pušten

Kako saznaje B92, rano jutros uhapšena su još dvojica državljana Srbije osumnjičenih da su umešani u ubistvo mladog američkog turiste na Zakintosu.

Izvor: B92

Uhapšena još dvojica Srba na Zakintosu, jedan pušten IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

s.

pre 6 godina

Ау, моји Срби, што лако окрећете леђа својим суграђанима.
(Ненад, 11. jul 2017 15:08)

Znaš, ovo je jedan od sve češćih slučajeva kada me je sramota što sam Srbin.

Ana

pre 6 godina

Umesto da izvrsimo pritisak na drzavu da za nasu decu izbori pravdu ( kao sto bi svaka drzava to i ucinila), pa ko je kriv da se kazni a ko nije da se pusti, mi huskamo i nasu drzavu da ih bez ikakvog preispitavanja pusti niz vodu ili spali na lomaci kao sto su nekada spaljivali vestice. Uzas.

izrod

pre 6 godina

Roditelji ni ne sanjaju u šta im se deca pretvaraju čim iskorače sa roditeljskog kućnog praga. Ne treba im inostranstvo, čitajte šta ovde rade po srpskim (naročito beogradskim) "in" mestima. Razlike nema.

Aleksandar

pre 6 godina

''Takođe, otac jednog od uhapšenih kaže da je država Srbija zakazala u zaštiti svojih građana.''

Posaljite i tog oca u zatvor, jer je fino vaspitao decu. Kriva mu drzava sto mu je sin osumnjicen za ubistvo.

Boris

pre 6 godina

@KORN dobrim delom se slažem sa Vašim komentarom ali imam dve ispravke: Prvo, neće zaglaviti robiju onaj ko je samo posmatrao ili navijao a nije zadao ni jedan udarac, taj nije ubica i pustiće ga. Drugo, neće ih Grci odrati zbog turizma ili zato što je žrtva Amerikanac, nego zato što su zverski ubili čoveka. Isto bi prošli i da je žrtva Grk ili Srbin, i isto bi prošli napadači da su Grci.

Goran

pre 6 godina

"Ау, моји Срби, што лако окрећете леђа својим суграђанима.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 11. jul 2017 15:08) "

Pazi, ja ljude delim samo na dobre i loše. Ako si loš, možeš sto puta biti Srbin, i dalje si loš i to je ono što te identifikuje, a ne nacionalnost.

Јабучило

pre 6 godina

A koje je krivično delo ona počinila?
(Svašta..., 11. jul 2017 11:27)

Вероватно ниједно везано за ову истрагу. Али је битан сведок.

Washington

pre 6 godina

Konobarica je sigurno saslusana. Nije ni njoj lako. Zbog nje je prakticno 9 zivota unakazeno, jedan izgubljen, a 10 porodica zauvek razoreno tugom, patnjom...

Naravno da su najkrivlje ubice, koje su u coporu ubile coveka, poput zivotinja. I oni ce sigurno platiti za to...Iskreno, treba da im se odredi po 10+ godina zatvora, svakom ko je zadao bar jedan udarac. Kamere su tu, snimak postoji, jednostavan slucaj...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MaironDrake, 11. jul 2017 12:27)

Konobarica ne snosi apsolutno NIKAKVU odgovornost zbog ovoga sto se desilo, osim ako nema nekih novih detalja. Koliko ja vidim krive su pijane budaletine i sa jedne i sa druge strane, a nasi pogotovo. Zato lepo u zatvor pa da razmisljaju 15ak, 20 godina.

Znam da su neki manje krivi neki vise ali nadam se da ce se i to dokazati, ako je nemoguce onda lepo svima ista kazna pa nek se teraju tamo i tuku.

Srboljub

pre 6 godina

@Petar i slični: Pretpostavljam da ste u srodstvu sa nekim od osumnjičenih, verovatno otud jednostrana samilost, pretpostavljam da ste tako empatični bili i pre 8, 9 godina, kad je balavac dežurnom licu nabio baklju u usta, ili kad su mlađani junaci jurili Tatona, žao mi je: što su ovi iz družbe radnog naslova "8 na jednog" duže u Grčkoj, ja sam ovde sigurniji, a društvo i država nek razmišljaju zašto tako "uvrnuto" rezonujem.

gradjanin normalan

pre 6 godina

@ime,
u ovom slucaju Srbija i ne treba da se mesa u tok dogadjaja. A nasa javnost treba da osudi ovakvo razulareno divljanje pa makar to bili i nasi sugradjani. Ovo drustvo je u ogromnim problemima vrednosti. 90-te su ostavile trag na nekoliko pokolenja.

Terenac

pre 6 godina

Neka plati država, momke kući vraćajte
(petar. ns. 66, 11. jul 2017 12:26)

Onaj ko zeli nek im donira sta hoce, necu im dati ni dinara. A drzava samo da insistira na sudjenju u Grckoj jer se po svakoj logici tamo treba suditi.

Komša

pre 6 godina

@Petar- Ne verujem da će bilo kome od njih da nameste.Tačno je da je u medijima grčkim išao taj stari snimak,da se odmah od činjenice da je uhapšeno 6 Srba stvorila priča da su ga svi gazili itd. ali to je normalno.
Istina je sigurno drugačija i zna je policija i tužilaštvo.
Drže ih sve u pritvoru jer su stranci (ko da ih pronadje ako ih puste) i zato što nisu još pohapsili sve koji su na bilo koji način umešani.
Nije isključeno i da je optužnica baš takva kako bi se napravio dodatni pritisak na privedene da otkriju identitet onoga koji je skakao po glavi pokojniku (taj je u bekstvu i po rečima jednog od roditelja još ga nisu identifikovali).Možda policija misli da ga uhapšeni poznaju ali neće da kažu ko je.
Verovatno će vremenom pustiti one za koje se utvrdi da ne snose odgovornost (ako takvi postoje) a možda će za neke izmeniti optužnicu - kažu da je bilo dva sukoba ,jedan u klubu a drugi ispred.
Za ove što su uhapšeni je najbolja varijanta da nadju tog što je u bekstvu što pre jer ima da se otele na robiji ako ovaj uspe da pobegne ili ostane nepoznat (ako ne uspeju da utvrde ko je).

Zoran

pre 6 godina

Zar napuštanje Grčke ne bi bila prva stvar koju bi optuženi uradio? Prošlo je veće nekoliko dana od nesrećnog događaja. Šta se ovo dešava?
(Dragan, 11. jul 2017 11:24)

Zakintos jeste u Grčkoj ali je, za tvoju informaciju Zakintos ostrvo. Da ga napustiš moraš da se karikaš ili u avion ili na lađu a to baš nije pametno ako si na bilo koji način umešan u ubistvo. Da plivaš, tja! Možda Dejan Čavić, mada tečko i on. Najbliže je oko 20 Km do kopna.

A šta se dešava, pitaš se? Pa dešava se tačno ono što se dešava kad su pravno dobro organizovane države u pitanju. Prvo hapšenje OSUMNJIČENIH (zasad), pa saslušanje istih, pa podizanje optužnice ako postoje indikacije itd... pa suđenje uz iznošenje dokaza tužilaca kao i dokaza odbrane, pa presuda, pa žalba, pa onda, ukoliko takva bude pravosnažna presuda, sledi verovatno dugogodišnja robija u nekom od kazamata u Grčkoj (koji nisu ni nalik onima u Skandinaviji, recimo)... Sve vreme OSUMNJIČENI (ponavljam OSUMNJIČENI) će biti iza brave.

Nema tu nepoznanica, pogotovo što je nastradali bio turista i to iz USA i još Afro-amerikan. A poznato nam je da Grčke vlasti poslednjem kome bi "turali prst u oko" su vlasti u USA...

lekcija

pre 6 godina

Izrucenja Americi izvesno nece biti, jer se slucaj nije desio na teritoriji SAD niti su pocinioci americki drzavljani. A da ce kazne biti sigurno je. Lekcija svim klincima koji zele da budu opasni momci u 4 ujutro.

Petar

pre 6 godina

Vidim po komentarima, da ste ljudi vec zakljucili da su deca kriva za ubistvo i upravo zbog takvih kao sto ste vi koji donosite odluke a da nemate blage veze sta se dogodilo, ce osuditi i nevine jer ce pritisak javnosti biti prevelik.

Naravno da treba da dobiju najmanje 10 godina za ubistvo ali polako ljudi, treba da dobiju oni koji su ga ubili a ne svi redom samo zato sto su bili u drustvu. Jeste li bili tamo pa sve to videli? Jeste li gde videli snimke pa ste tako sigurni da su krivi? Posto taj snimak kojeg su pustili grcki mediji a ostali preneli je naprimer tuca iz 2011, klasicna medijska manipulacija. Jeste li pricali sa nekim tamo pa da znate sve? Sve sto znamo je sto nam plasiraju mediji, a vec su nam plasirali lazni snimak tuce od pre 6 godina, polako gde ste krenuli tako lako??
I da je doslo do grupne tuce verovatno nije njih 9 tuklo jednog, sta ako su neki od njih skocili i hteli pomoci tom nesrecniku kad je bio na podu? A sad su uhapseni?
Niko od nas ne zna sta se desilo, zato molim vas prestanite sa osudjivanjem dok se ne utvrdi sve. Ko je kriv treba da robija ali prvo da se utvrdi ko je kriv

Blek

pre 6 godina

Neka plati država, momke kući vraćajte
(petar. ns. 66, 11. jul 2017 12:26)

Jel, a koliko to treba da "plati" drzava? Koliko kosta ljudski zivot?
Mozda u Srbiji sa ovakvim pravosudjem ne, ali u normalnoj drzavi se za ovo tesko robija, pod uslovom da su krivi.

boss

pre 6 godina

Izvinjavam se roditeljima, ali i mi smo često nemoćni. Pogledajte samo kakvim filmovima nas truju, šta nam deca rade na kompjuterima i u igraonicama.
(marsovac, 11. jul 2017 12:31)

Krivica je iskljucivo i samo vasa, nemojte tu sad da mi se vadite na neke tamo igrice i filmove. Ko je imao kompjuter i internet 90-ih kada je ovaj talas nasilja zapoceo? Svi smo kao drustvo zakazali i krvice treba da trazimo u nama samima. Ma jeste, kriva je rakija sto je neko odlucio da mu zivot bude alkoholicarski.

KORN

pre 6 godina

To je ona fora skoce dvoje ili troje da biju jednog a ostali se samo ubacuju da i oni ispadnu mangupi ispred drustva ili devojaka.I zato sada imamo slucaj da su osmoro ili devetoro tukli jednoga a najveca fora je sto ce neko da lezi 10 do 15 godina a mozda ga nije ni pipnuo zato sto nije ni stigao da ga udari.Grci ce da ih muski odrape jer je ovo loša reklama za njihov turizam pogotovo sto se radi o americkom drzavljaninu pa jos i crnac ali sto se mene tice ja ih uopste ne zalim.

ime

pre 6 godina

Cinjenica je da su iscipelarili coveka na smrt i to pred kamerama. Naravno samo ga je jedan ubio ali ostali su ucestvovali i verovato ce svi do jednog na robiju. Od Grka se milost ili popustanje ne moze ocekivati - ne samo da je ubijeni turista, stranac nego je i Amerikanac pa jos i crn. Oni ce hteti da sacuvaju obraz i ne zele da Grcka dobije brend nesigurne destinacije gde vas neko moze ubiti i izvuci se sa uslovnom kaznom. Drzava Srbija tu ne moze bas nista uticati.

Ljubisa livac

pre 6 godina

@veteran

Hajde molim vas, nemojte pisati napamet ako se u nesto iole ne razumete. Prvo, nije "prejurisdikcija" nego prezumpcija nevinosti. Drugo, receno je da su uhapseni, ne i da su krivi. Trece, imate snimak kamere. Cetvrto, i kod nas je samo ucestvovanje u tuci inkriminisano Krivicnim zakonom, procitajte elemente tog krivicnog dela.

stanje svesti

pre 6 godina

A konobarica zbog koje je sve i pocelo?
(bane, 11. jul 2017 11:03)

E to u Srbiji i njenim tabloidima vazi univerzalna "pravda" i pravilo da su svi zlocini pocinjeni "zbog žene", a nikako da mozda nesto sa pociniteljima i njihovim sistemom vrednosti nesto nije u redu. A ovi pohapseni bolje da se ne drze zajedno tupavih izgovora, alibija i teorija zavere, jer nije im to Srbija i srpsko pravosudje, nego neka sami upere prst na onoga koji je zadao fatalne udarce (verovatno dok je onaj nesrecnik vec bio u besvesnom stanju), i tako od jednog ruznog huliganskog incidenta napravio krupan medjunarodni.

marsovac

pre 6 godina

Prebijanje čoveka na smrt, ne zaslužuje nušta drugo nego osudu. Potukli se, čovek je pao i jednog trenutka ostao bez svesti. Zar to nije već previše, ne nego su primitivci morali da ga dokusure DO SMRTI, STRAŠNO! Izvinjavam se roditeljima, ali i mi smo često nemoćni. Pogledajte samo kakvim filmovima nas truju, šta nam deca rade na kompjuterima i u igraonicama.

Programerka

pre 6 godina

@(MaironDrake, 11. jul 2017 12:27)

Zbog konobarice se nije ništa desilo, tj. ništa žena / devojka nije kriva. Radi svoj posao i izgleda fino.

"Najkrivlji" ne postoji, ili je neko kriv za nešto ili nije.

MaironDrake

pre 6 godina

Konobarica je sigurno saslusana. Nije ni njoj lako. Zbog nje je prakticno 9 zivota unakazeno, jedan izgubljen, a 10 porodica zauvek razoreno tugom, patnjom...

Naravno da su najkrivlje ubice, koje su u coporu ubile coveka, poput zivotinja. I oni ce sigurno platiti za to...Iskreno, treba da im se odredi po 10+ godina zatvora, svakom ko je zadao bar jedan udarac. Kamere su tu, snimak postoji, jednostavan slucaj...

Tomy

pre 6 godina

Prejurizdikcija nevinosti za vecinu ovde ne postoji,da li je moguce da su svih osmorica(devetorica)krivi? Ne osudjujte unapred! Sacekajte malo! Sama kvlifikacija ubistva sa predumisljajem je kilava i lako oboriva. Obistvo iz nehata je verovatnije,ali ga nisu sigurno svi ubili. Ne treba unapred sve njih stavljati u isti kos!
(veteran, 11. jul 2017 12:10)Kada neko lezi bez svesti a ti si mu svest oduzeo udarajući ga i jos ga udaraš onda to jeste sa predumišljajem.Nehat je ako čistiš pištolj pa metak opali ili autom udariš pješaka.

veteran

pre 6 godina

Prejurizdikcija nevinosti za vecinu ovde ne postoji,da li je moguce da su svih osmorica(devetorica)krivi? Ne osudjujte unapred! Sacekajte malo! Sama kvlifikacija ubistva sa predumisljajem je kilava i lako oboriva. Obistvo iz nehata je verovatnije,ali ga nisu sigurno svi ubili. Ne treba unapred sve njih stavljati u isti kos!

lesa

pre 6 godina

Čuj ovog roditelja, država zakazala, pa šta treba da štiti siledzije, ne branim nikoga i ja sam roditelj, trebalo je da ga vaspitaš da se ponaša normalno, nadam se da momci nisu krivi, a šta ako jesu, ne možeš da kriviš državu.

Dragan

pre 6 godina

Zar napuštanje Grčke ne bi bila prva stvar koju bi optuženi uradio? Prošlo je veće nekoliko dana od nesrećnog događaja. Šta se ovo dešava?

milan

pre 6 godina

Nema tog razloga koji može opravdati ubistvo,i to još njih osam na jednoga.
I sad je država Srbija kriva.A o odgoju i svojoj vlastitoj krivici ni riječi.
A država Srbija je poslala i ambasadora i konzula da ih posjeti,a konzul će biti prisutan na saslušanju.Država čini ono što može u stranoj zemlji.
I normalno,to je veoma ograničen prostor za djelovanje.
U našem stilu,najlakše je za sve svoje propuste u odgoju i vaspitanju djece,optužiti državu.

lesa

pre 6 godina

Čuj ovog roditelja, država zakazala, pa šta treba da štiti siledzije, ne branim nikoga i ja sam roditelj, trebalo je da ga vaspitaš da se ponaša normalno, nadam se da momci nisu krivi, a šta ako jesu, ne možeš da kriviš državu.

ime

pre 6 godina

Cinjenica je da su iscipelarili coveka na smrt i to pred kamerama. Naravno samo ga je jedan ubio ali ostali su ucestvovali i verovato ce svi do jednog na robiju. Od Grka se milost ili popustanje ne moze ocekivati - ne samo da je ubijeni turista, stranac nego je i Amerikanac pa jos i crn. Oni ce hteti da sacuvaju obraz i ne zele da Grcka dobije brend nesigurne destinacije gde vas neko moze ubiti i izvuci se sa uslovnom kaznom. Drzava Srbija tu ne moze bas nista uticati.

milan

pre 6 godina

Nema tog razloga koji može opravdati ubistvo,i to još njih osam na jednoga.
I sad je država Srbija kriva.A o odgoju i svojoj vlastitoj krivici ni riječi.
A država Srbija je poslala i ambasadora i konzula da ih posjeti,a konzul će biti prisutan na saslušanju.Država čini ono što može u stranoj zemlji.
I normalno,to je veoma ograničen prostor za djelovanje.
U našem stilu,najlakše je za sve svoje propuste u odgoju i vaspitanju djece,optužiti državu.

lekcija

pre 6 godina

Izrucenja Americi izvesno nece biti, jer se slucaj nije desio na teritoriji SAD niti su pocinioci americki drzavljani. A da ce kazne biti sigurno je. Lekcija svim klincima koji zele da budu opasni momci u 4 ujutro.

Blek

pre 6 godina

Neka plati država, momke kući vraćajte
(petar. ns. 66, 11. jul 2017 12:26)

Jel, a koliko to treba da "plati" drzava? Koliko kosta ljudski zivot?
Mozda u Srbiji sa ovakvim pravosudjem ne, ali u normalnoj drzavi se za ovo tesko robija, pod uslovom da su krivi.

Terenac

pre 6 godina

Neka plati država, momke kući vraćajte
(petar. ns. 66, 11. jul 2017 12:26)

Onaj ko zeli nek im donira sta hoce, necu im dati ni dinara. A drzava samo da insistira na sudjenju u Grckoj jer se po svakoj logici tamo treba suditi.

boss

pre 6 godina

Izvinjavam se roditeljima, ali i mi smo često nemoćni. Pogledajte samo kakvim filmovima nas truju, šta nam deca rade na kompjuterima i u igraonicama.
(marsovac, 11. jul 2017 12:31)

Krivica je iskljucivo i samo vasa, nemojte tu sad da mi se vadite na neke tamo igrice i filmove. Ko je imao kompjuter i internet 90-ih kada je ovaj talas nasilja zapoceo? Svi smo kao drustvo zakazali i krvice treba da trazimo u nama samima. Ma jeste, kriva je rakija sto je neko odlucio da mu zivot bude alkoholicarski.

Zoran

pre 6 godina

Zar napuštanje Grčke ne bi bila prva stvar koju bi optuženi uradio? Prošlo je veće nekoliko dana od nesrećnog događaja. Šta se ovo dešava?
(Dragan, 11. jul 2017 11:24)

Zakintos jeste u Grčkoj ali je, za tvoju informaciju Zakintos ostrvo. Da ga napustiš moraš da se karikaš ili u avion ili na lađu a to baš nije pametno ako si na bilo koji način umešan u ubistvo. Da plivaš, tja! Možda Dejan Čavić, mada tečko i on. Najbliže je oko 20 Km do kopna.

A šta se dešava, pitaš se? Pa dešava se tačno ono što se dešava kad su pravno dobro organizovane države u pitanju. Prvo hapšenje OSUMNJIČENIH (zasad), pa saslušanje istih, pa podizanje optužnice ako postoje indikacije itd... pa suđenje uz iznošenje dokaza tužilaca kao i dokaza odbrane, pa presuda, pa žalba, pa onda, ukoliko takva bude pravosnažna presuda, sledi verovatno dugogodišnja robija u nekom od kazamata u Grčkoj (koji nisu ni nalik onima u Skandinaviji, recimo)... Sve vreme OSUMNJIČENI (ponavljam OSUMNJIČENI) će biti iza brave.

Nema tu nepoznanica, pogotovo što je nastradali bio turista i to iz USA i još Afro-amerikan. A poznato nam je da Grčke vlasti poslednjem kome bi "turali prst u oko" su vlasti u USA...

KORN

pre 6 godina

To je ona fora skoce dvoje ili troje da biju jednog a ostali se samo ubacuju da i oni ispadnu mangupi ispred drustva ili devojaka.I zato sada imamo slucaj da su osmoro ili devetoro tukli jednoga a najveca fora je sto ce neko da lezi 10 do 15 godina a mozda ga nije ni pipnuo zato sto nije ni stigao da ga udari.Grci ce da ih muski odrape jer je ovo loša reklama za njihov turizam pogotovo sto se radi o americkom drzavljaninu pa jos i crnac ali sto se mene tice ja ih uopste ne zalim.

Aleksandar

pre 6 godina

''Takođe, otac jednog od uhapšenih kaže da je država Srbija zakazala u zaštiti svojih građana.''

Posaljite i tog oca u zatvor, jer je fino vaspitao decu. Kriva mu drzava sto mu je sin osumnjicen za ubistvo.

gradjanin normalan

pre 6 godina

@ime,
u ovom slucaju Srbija i ne treba da se mesa u tok dogadjaja. A nasa javnost treba da osudi ovakvo razulareno divljanje pa makar to bili i nasi sugradjani. Ovo drustvo je u ogromnim problemima vrednosti. 90-te su ostavile trag na nekoliko pokolenja.

stanje svesti

pre 6 godina

A konobarica zbog koje je sve i pocelo?
(bane, 11. jul 2017 11:03)

E to u Srbiji i njenim tabloidima vazi univerzalna "pravda" i pravilo da su svi zlocini pocinjeni "zbog žene", a nikako da mozda nesto sa pociniteljima i njihovim sistemom vrednosti nesto nije u redu. A ovi pohapseni bolje da se ne drze zajedno tupavih izgovora, alibija i teorija zavere, jer nije im to Srbija i srpsko pravosudje, nego neka sami upere prst na onoga koji je zadao fatalne udarce (verovatno dok je onaj nesrecnik vec bio u besvesnom stanju), i tako od jednog ruznog huliganskog incidenta napravio krupan medjunarodni.

MaironDrake

pre 6 godina

Konobarica je sigurno saslusana. Nije ni njoj lako. Zbog nje je prakticno 9 zivota unakazeno, jedan izgubljen, a 10 porodica zauvek razoreno tugom, patnjom...

Naravno da su najkrivlje ubice, koje su u coporu ubile coveka, poput zivotinja. I oni ce sigurno platiti za to...Iskreno, treba da im se odredi po 10+ godina zatvora, svakom ko je zadao bar jedan udarac. Kamere su tu, snimak postoji, jednostavan slucaj...

Srboljub

pre 6 godina

@Petar i slični: Pretpostavljam da ste u srodstvu sa nekim od osumnjičenih, verovatno otud jednostrana samilost, pretpostavljam da ste tako empatični bili i pre 8, 9 godina, kad je balavac dežurnom licu nabio baklju u usta, ili kad su mlađani junaci jurili Tatona, žao mi je: što su ovi iz družbe radnog naslova "8 na jednog" duže u Grčkoj, ja sam ovde sigurniji, a društvo i država nek razmišljaju zašto tako "uvrnuto" rezonujem.

Tomy

pre 6 godina

Prejurizdikcija nevinosti za vecinu ovde ne postoji,da li je moguce da su svih osmorica(devetorica)krivi? Ne osudjujte unapred! Sacekajte malo! Sama kvlifikacija ubistva sa predumisljajem je kilava i lako oboriva. Obistvo iz nehata je verovatnije,ali ga nisu sigurno svi ubili. Ne treba unapred sve njih stavljati u isti kos!
(veteran, 11. jul 2017 12:10)Kada neko lezi bez svesti a ti si mu svest oduzeo udarajući ga i jos ga udaraš onda to jeste sa predumišljajem.Nehat je ako čistiš pištolj pa metak opali ili autom udariš pješaka.

Petar

pre 6 godina

Vidim po komentarima, da ste ljudi vec zakljucili da su deca kriva za ubistvo i upravo zbog takvih kao sto ste vi koji donosite odluke a da nemate blage veze sta se dogodilo, ce osuditi i nevine jer ce pritisak javnosti biti prevelik.

Naravno da treba da dobiju najmanje 10 godina za ubistvo ali polako ljudi, treba da dobiju oni koji su ga ubili a ne svi redom samo zato sto su bili u drustvu. Jeste li bili tamo pa sve to videli? Jeste li gde videli snimke pa ste tako sigurni da su krivi? Posto taj snimak kojeg su pustili grcki mediji a ostali preneli je naprimer tuca iz 2011, klasicna medijska manipulacija. Jeste li pricali sa nekim tamo pa da znate sve? Sve sto znamo je sto nam plasiraju mediji, a vec su nam plasirali lazni snimak tuce od pre 6 godina, polako gde ste krenuli tako lako??
I da je doslo do grupne tuce verovatno nije njih 9 tuklo jednog, sta ako su neki od njih skocili i hteli pomoci tom nesrecniku kad je bio na podu? A sad su uhapseni?
Niko od nas ne zna sta se desilo, zato molim vas prestanite sa osudjivanjem dok se ne utvrdi sve. Ko je kriv treba da robija ali prvo da se utvrdi ko je kriv

Ljubisa livac

pre 6 godina

@veteran

Hajde molim vas, nemojte pisati napamet ako se u nesto iole ne razumete. Prvo, nije "prejurisdikcija" nego prezumpcija nevinosti. Drugo, receno je da su uhapseni, ne i da su krivi. Trece, imate snimak kamere. Cetvrto, i kod nas je samo ucestvovanje u tuci inkriminisano Krivicnim zakonom, procitajte elemente tog krivicnog dela.

Dragan

pre 6 godina

Zar napuštanje Grčke ne bi bila prva stvar koju bi optuženi uradio? Prošlo je veće nekoliko dana od nesrećnog događaja. Šta se ovo dešava?

Programerka

pre 6 godina

@(MaironDrake, 11. jul 2017 12:27)

Zbog konobarice se nije ništa desilo, tj. ništa žena / devojka nije kriva. Radi svoj posao i izgleda fino.

"Najkrivlji" ne postoji, ili je neko kriv za nešto ili nije.

Washington

pre 6 godina

Konobarica je sigurno saslusana. Nije ni njoj lako. Zbog nje je prakticno 9 zivota unakazeno, jedan izgubljen, a 10 porodica zauvek razoreno tugom, patnjom...

Naravno da su najkrivlje ubice, koje su u coporu ubile coveka, poput zivotinja. I oni ce sigurno platiti za to...Iskreno, treba da im se odredi po 10+ godina zatvora, svakom ko je zadao bar jedan udarac. Kamere su tu, snimak postoji, jednostavan slucaj...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MaironDrake, 11. jul 2017 12:27)

Konobarica ne snosi apsolutno NIKAKVU odgovornost zbog ovoga sto se desilo, osim ako nema nekih novih detalja. Koliko ja vidim krive su pijane budaletine i sa jedne i sa druge strane, a nasi pogotovo. Zato lepo u zatvor pa da razmisljaju 15ak, 20 godina.

Znam da su neki manje krivi neki vise ali nadam se da ce se i to dokazati, ako je nemoguce onda lepo svima ista kazna pa nek se teraju tamo i tuku.

Komša

pre 6 godina

@Petar- Ne verujem da će bilo kome od njih da nameste.Tačno je da je u medijima grčkim išao taj stari snimak,da se odmah od činjenice da je uhapšeno 6 Srba stvorila priča da su ga svi gazili itd. ali to je normalno.
Istina je sigurno drugačija i zna je policija i tužilaštvo.
Drže ih sve u pritvoru jer su stranci (ko da ih pronadje ako ih puste) i zato što nisu još pohapsili sve koji su na bilo koji način umešani.
Nije isključeno i da je optužnica baš takva kako bi se napravio dodatni pritisak na privedene da otkriju identitet onoga koji je skakao po glavi pokojniku (taj je u bekstvu i po rečima jednog od roditelja još ga nisu identifikovali).Možda policija misli da ga uhapšeni poznaju ali neće da kažu ko je.
Verovatno će vremenom pustiti one za koje se utvrdi da ne snose odgovornost (ako takvi postoje) a možda će za neke izmeniti optužnicu - kažu da je bilo dva sukoba ,jedan u klubu a drugi ispred.
Za ove što su uhapšeni je najbolja varijanta da nadju tog što je u bekstvu što pre jer ima da se otele na robiji ako ovaj uspe da pobegne ili ostane nepoznat (ako ne uspeju da utvrde ko je).

Goran

pre 6 godina

"Ау, моји Срби, што лако окрећете леђа својим суграђанима.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 11. jul 2017 15:08) "

Pazi, ja ljude delim samo na dobre i loše. Ako si loš, možeš sto puta biti Srbin, i dalje si loš i to je ono što te identifikuje, a ne nacionalnost.

Boris

pre 6 godina

@KORN dobrim delom se slažem sa Vašim komentarom ali imam dve ispravke: Prvo, neće zaglaviti robiju onaj ko je samo posmatrao ili navijao a nije zadao ni jedan udarac, taj nije ubica i pustiće ga. Drugo, neće ih Grci odrati zbog turizma ili zato što je žrtva Amerikanac, nego zato što su zverski ubili čoveka. Isto bi prošli i da je žrtva Grk ili Srbin, i isto bi prošli napadači da su Grci.

marsovac

pre 6 godina

Prebijanje čoveka na smrt, ne zaslužuje nušta drugo nego osudu. Potukli se, čovek je pao i jednog trenutka ostao bez svesti. Zar to nije već previše, ne nego su primitivci morali da ga dokusure DO SMRTI, STRAŠNO! Izvinjavam se roditeljima, ali i mi smo često nemoćni. Pogledajte samo kakvim filmovima nas truju, šta nam deca rade na kompjuterima i u igraonicama.

veteran

pre 6 godina

Prejurizdikcija nevinosti za vecinu ovde ne postoji,da li je moguce da su svih osmorica(devetorica)krivi? Ne osudjujte unapred! Sacekajte malo! Sama kvlifikacija ubistva sa predumisljajem je kilava i lako oboriva. Obistvo iz nehata je verovatnije,ali ga nisu sigurno svi ubili. Ne treba unapred sve njih stavljati u isti kos!

Јабучило

pre 6 godina

A koje je krivično delo ona počinila?
(Svašta..., 11. jul 2017 11:27)

Вероватно ниједно везано за ову истрагу. Али је битан сведок.

izrod

pre 6 godina

Roditelji ni ne sanjaju u šta im se deca pretvaraju čim iskorače sa roditeljskog kućnog praga. Ne treba im inostranstvo, čitajte šta ovde rade po srpskim (naročito beogradskim) "in" mestima. Razlike nema.

s.

pre 6 godina

Ау, моји Срби, што лако окрећете леђа својим суграђанима.
(Ненад, 11. jul 2017 15:08)

Znaš, ovo je jedan od sve češćih slučajeva kada me je sramota što sam Srbin.

Ana

pre 6 godina

Umesto da izvrsimo pritisak na drzavu da za nasu decu izbori pravdu ( kao sto bi svaka drzava to i ucinila), pa ko je kriv da se kazni a ko nije da se pusti, mi huskamo i nasu drzavu da ih bez ikakvog preispitavanja pusti niz vodu ili spali na lomaci kao sto su nekada spaljivali vestice. Uzas.

veteran

pre 6 godina

Prejurizdikcija nevinosti za vecinu ovde ne postoji,da li je moguce da su svih osmorica(devetorica)krivi? Ne osudjujte unapred! Sacekajte malo! Sama kvlifikacija ubistva sa predumisljajem je kilava i lako oboriva. Obistvo iz nehata je verovatnije,ali ga nisu sigurno svi ubili. Ne treba unapred sve njih stavljati u isti kos!

Petar

pre 6 godina

Vidim po komentarima, da ste ljudi vec zakljucili da su deca kriva za ubistvo i upravo zbog takvih kao sto ste vi koji donosite odluke a da nemate blage veze sta se dogodilo, ce osuditi i nevine jer ce pritisak javnosti biti prevelik.

Naravno da treba da dobiju najmanje 10 godina za ubistvo ali polako ljudi, treba da dobiju oni koji su ga ubili a ne svi redom samo zato sto su bili u drustvu. Jeste li bili tamo pa sve to videli? Jeste li gde videli snimke pa ste tako sigurni da su krivi? Posto taj snimak kojeg su pustili grcki mediji a ostali preneli je naprimer tuca iz 2011, klasicna medijska manipulacija. Jeste li pricali sa nekim tamo pa da znate sve? Sve sto znamo je sto nam plasiraju mediji, a vec su nam plasirali lazni snimak tuce od pre 6 godina, polako gde ste krenuli tako lako??
I da je doslo do grupne tuce verovatno nije njih 9 tuklo jednog, sta ako su neki od njih skocili i hteli pomoci tom nesrecniku kad je bio na podu? A sad su uhapseni?
Niko od nas ne zna sta se desilo, zato molim vas prestanite sa osudjivanjem dok se ne utvrdi sve. Ko je kriv treba da robija ali prvo da se utvrdi ko je kriv

Dragan

pre 6 godina

Zar napuštanje Grčke ne bi bila prva stvar koju bi optuženi uradio? Prošlo je veće nekoliko dana od nesrećnog događaja. Šta se ovo dešava?

lesa

pre 6 godina

Čuj ovog roditelja, država zakazala, pa šta treba da štiti siledzije, ne branim nikoga i ja sam roditelj, trebalo je da ga vaspitaš da se ponaša normalno, nadam se da momci nisu krivi, a šta ako jesu, ne možeš da kriviš državu.

MaironDrake

pre 6 godina

Konobarica je sigurno saslusana. Nije ni njoj lako. Zbog nje je prakticno 9 zivota unakazeno, jedan izgubljen, a 10 porodica zauvek razoreno tugom, patnjom...

Naravno da su najkrivlje ubice, koje su u coporu ubile coveka, poput zivotinja. I oni ce sigurno platiti za to...Iskreno, treba da im se odredi po 10+ godina zatvora, svakom ko je zadao bar jedan udarac. Kamere su tu, snimak postoji, jednostavan slucaj...

Ana

pre 6 godina

Umesto da izvrsimo pritisak na drzavu da za nasu decu izbori pravdu ( kao sto bi svaka drzava to i ucinila), pa ko je kriv da se kazni a ko nije da se pusti, mi huskamo i nasu drzavu da ih bez ikakvog preispitavanja pusti niz vodu ili spali na lomaci kao sto su nekada spaljivali vestice. Uzas.

milan

pre 6 godina

Nema tog razloga koji može opravdati ubistvo,i to još njih osam na jednoga.
I sad je država Srbija kriva.A o odgoju i svojoj vlastitoj krivici ni riječi.
A država Srbija je poslala i ambasadora i konzula da ih posjeti,a konzul će biti prisutan na saslušanju.Država čini ono što može u stranoj zemlji.
I normalno,to je veoma ograničen prostor za djelovanje.
U našem stilu,najlakše je za sve svoje propuste u odgoju i vaspitanju djece,optužiti državu.

marsovac

pre 6 godina

Prebijanje čoveka na smrt, ne zaslužuje nušta drugo nego osudu. Potukli se, čovek je pao i jednog trenutka ostao bez svesti. Zar to nije već previše, ne nego su primitivci morali da ga dokusure DO SMRTI, STRAŠNO! Izvinjavam se roditeljima, ali i mi smo često nemoćni. Pogledajte samo kakvim filmovima nas truju, šta nam deca rade na kompjuterima i u igraonicama.

Tomy

pre 6 godina

Prejurizdikcija nevinosti za vecinu ovde ne postoji,da li je moguce da su svih osmorica(devetorica)krivi? Ne osudjujte unapred! Sacekajte malo! Sama kvlifikacija ubistva sa predumisljajem je kilava i lako oboriva. Obistvo iz nehata je verovatnije,ali ga nisu sigurno svi ubili. Ne treba unapred sve njih stavljati u isti kos!
(veteran, 11. jul 2017 12:10)Kada neko lezi bez svesti a ti si mu svest oduzeo udarajući ga i jos ga udaraš onda to jeste sa predumišljajem.Nehat je ako čistiš pištolj pa metak opali ili autom udariš pješaka.

KORN

pre 6 godina

To je ona fora skoce dvoje ili troje da biju jednog a ostali se samo ubacuju da i oni ispadnu mangupi ispred drustva ili devojaka.I zato sada imamo slucaj da su osmoro ili devetoro tukli jednoga a najveca fora je sto ce neko da lezi 10 do 15 godina a mozda ga nije ni pipnuo zato sto nije ni stigao da ga udari.Grci ce da ih muski odrape jer je ovo loša reklama za njihov turizam pogotovo sto se radi o americkom drzavljaninu pa jos i crnac ali sto se mene tice ja ih uopste ne zalim.

Srboljub

pre 6 godina

@Petar i slični: Pretpostavljam da ste u srodstvu sa nekim od osumnjičenih, verovatno otud jednostrana samilost, pretpostavljam da ste tako empatični bili i pre 8, 9 godina, kad je balavac dežurnom licu nabio baklju u usta, ili kad su mlađani junaci jurili Tatona, žao mi je: što su ovi iz družbe radnog naslova "8 na jednog" duže u Grčkoj, ja sam ovde sigurniji, a društvo i država nek razmišljaju zašto tako "uvrnuto" rezonujem.

Aleksandar

pre 6 godina

''Takođe, otac jednog od uhapšenih kaže da je država Srbija zakazala u zaštiti svojih građana.''

Posaljite i tog oca u zatvor, jer je fino vaspitao decu. Kriva mu drzava sto mu je sin osumnjicen za ubistvo.

gradjanin normalan

pre 6 godina

@ime,
u ovom slucaju Srbija i ne treba da se mesa u tok dogadjaja. A nasa javnost treba da osudi ovakvo razulareno divljanje pa makar to bili i nasi sugradjani. Ovo drustvo je u ogromnim problemima vrednosti. 90-te su ostavile trag na nekoliko pokolenja.

ime

pre 6 godina

Cinjenica je da su iscipelarili coveka na smrt i to pred kamerama. Naravno samo ga je jedan ubio ali ostali su ucestvovali i verovato ce svi do jednog na robiju. Od Grka se milost ili popustanje ne moze ocekivati - ne samo da je ubijeni turista, stranac nego je i Amerikanac pa jos i crn. Oni ce hteti da sacuvaju obraz i ne zele da Grcka dobije brend nesigurne destinacije gde vas neko moze ubiti i izvuci se sa uslovnom kaznom. Drzava Srbija tu ne moze bas nista uticati.

Goran

pre 6 godina

"Ау, моји Срби, што лако окрећете леђа својим суграђанима.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ненад, 11. jul 2017 15:08) "

Pazi, ja ljude delim samo na dobre i loše. Ako si loš, možeš sto puta biti Srbin, i dalje si loš i to je ono što te identifikuje, a ne nacionalnost.

boss

pre 6 godina

Izvinjavam se roditeljima, ali i mi smo često nemoćni. Pogledajte samo kakvim filmovima nas truju, šta nam deca rade na kompjuterima i u igraonicama.
(marsovac, 11. jul 2017 12:31)

Krivica je iskljucivo i samo vasa, nemojte tu sad da mi se vadite na neke tamo igrice i filmove. Ko je imao kompjuter i internet 90-ih kada je ovaj talas nasilja zapoceo? Svi smo kao drustvo zakazali i krvice treba da trazimo u nama samima. Ma jeste, kriva je rakija sto je neko odlucio da mu zivot bude alkoholicarski.

Terenac

pre 6 godina

Neka plati država, momke kući vraćajte
(petar. ns. 66, 11. jul 2017 12:26)

Onaj ko zeli nek im donira sta hoce, necu im dati ni dinara. A drzava samo da insistira na sudjenju u Grckoj jer se po svakoj logici tamo treba suditi.

stanje svesti

pre 6 godina

A konobarica zbog koje je sve i pocelo?
(bane, 11. jul 2017 11:03)

E to u Srbiji i njenim tabloidima vazi univerzalna "pravda" i pravilo da su svi zlocini pocinjeni "zbog žene", a nikako da mozda nesto sa pociniteljima i njihovim sistemom vrednosti nesto nije u redu. A ovi pohapseni bolje da se ne drze zajedno tupavih izgovora, alibija i teorija zavere, jer nije im to Srbija i srpsko pravosudje, nego neka sami upere prst na onoga koji je zadao fatalne udarce (verovatno dok je onaj nesrecnik vec bio u besvesnom stanju), i tako od jednog ruznog huliganskog incidenta napravio krupan medjunarodni.

Blek

pre 6 godina

Neka plati država, momke kući vraćajte
(petar. ns. 66, 11. jul 2017 12:26)

Jel, a koliko to treba da "plati" drzava? Koliko kosta ljudski zivot?
Mozda u Srbiji sa ovakvim pravosudjem ne, ali u normalnoj drzavi se za ovo tesko robija, pod uslovom da su krivi.

Washington

pre 6 godina

Konobarica je sigurno saslusana. Nije ni njoj lako. Zbog nje je prakticno 9 zivota unakazeno, jedan izgubljen, a 10 porodica zauvek razoreno tugom, patnjom...

Naravno da su najkrivlje ubice, koje su u coporu ubile coveka, poput zivotinja. I oni ce sigurno platiti za to...Iskreno, treba da im se odredi po 10+ godina zatvora, svakom ko je zadao bar jedan udarac. Kamere su tu, snimak postoji, jednostavan slucaj...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MaironDrake, 11. jul 2017 12:27)

Konobarica ne snosi apsolutno NIKAKVU odgovornost zbog ovoga sto se desilo, osim ako nema nekih novih detalja. Koliko ja vidim krive su pijane budaletine i sa jedne i sa druge strane, a nasi pogotovo. Zato lepo u zatvor pa da razmisljaju 15ak, 20 godina.

Znam da su neki manje krivi neki vise ali nadam se da ce se i to dokazati, ako je nemoguce onda lepo svima ista kazna pa nek se teraju tamo i tuku.

Boris

pre 6 godina

@KORN dobrim delom se slažem sa Vašim komentarom ali imam dve ispravke: Prvo, neće zaglaviti robiju onaj ko je samo posmatrao ili navijao a nije zadao ni jedan udarac, taj nije ubica i pustiće ga. Drugo, neće ih Grci odrati zbog turizma ili zato što je žrtva Amerikanac, nego zato što su zverski ubili čoveka. Isto bi prošli i da je žrtva Grk ili Srbin, i isto bi prošli napadači da su Grci.

Zoran

pre 6 godina

Zar napuštanje Grčke ne bi bila prva stvar koju bi optuženi uradio? Prošlo je veće nekoliko dana od nesrećnog događaja. Šta se ovo dešava?
(Dragan, 11. jul 2017 11:24)

Zakintos jeste u Grčkoj ali je, za tvoju informaciju Zakintos ostrvo. Da ga napustiš moraš da se karikaš ili u avion ili na lađu a to baš nije pametno ako si na bilo koji način umešan u ubistvo. Da plivaš, tja! Možda Dejan Čavić, mada tečko i on. Najbliže je oko 20 Km do kopna.

A šta se dešava, pitaš se? Pa dešava se tačno ono što se dešava kad su pravno dobro organizovane države u pitanju. Prvo hapšenje OSUMNJIČENIH (zasad), pa saslušanje istih, pa podizanje optužnice ako postoje indikacije itd... pa suđenje uz iznošenje dokaza tužilaca kao i dokaza odbrane, pa presuda, pa žalba, pa onda, ukoliko takva bude pravosnažna presuda, sledi verovatno dugogodišnja robija u nekom od kazamata u Grčkoj (koji nisu ni nalik onima u Skandinaviji, recimo)... Sve vreme OSUMNJIČENI (ponavljam OSUMNJIČENI) će biti iza brave.

Nema tu nepoznanica, pogotovo što je nastradali bio turista i to iz USA i još Afro-amerikan. A poznato nam je da Grčke vlasti poslednjem kome bi "turali prst u oko" su vlasti u USA...

lekcija

pre 6 godina

Izrucenja Americi izvesno nece biti, jer se slucaj nije desio na teritoriji SAD niti su pocinioci americki drzavljani. A da ce kazne biti sigurno je. Lekcija svim klincima koji zele da budu opasni momci u 4 ujutro.

Ljubisa livac

pre 6 godina

@veteran

Hajde molim vas, nemojte pisati napamet ako se u nesto iole ne razumete. Prvo, nije "prejurisdikcija" nego prezumpcija nevinosti. Drugo, receno je da su uhapseni, ne i da su krivi. Trece, imate snimak kamere. Cetvrto, i kod nas je samo ucestvovanje u tuci inkriminisano Krivicnim zakonom, procitajte elemente tog krivicnog dela.

s.

pre 6 godina

Ау, моји Срби, што лако окрећете леђа својим суграђанима.
(Ненад, 11. jul 2017 15:08)

Znaš, ovo je jedan od sve češćih slučajeva kada me je sramota što sam Srbin.

Komša

pre 6 godina

@Petar- Ne verujem da će bilo kome od njih da nameste.Tačno je da je u medijima grčkim išao taj stari snimak,da se odmah od činjenice da je uhapšeno 6 Srba stvorila priča da su ga svi gazili itd. ali to je normalno.
Istina je sigurno drugačija i zna je policija i tužilaštvo.
Drže ih sve u pritvoru jer su stranci (ko da ih pronadje ako ih puste) i zato što nisu još pohapsili sve koji su na bilo koji način umešani.
Nije isključeno i da je optužnica baš takva kako bi se napravio dodatni pritisak na privedene da otkriju identitet onoga koji je skakao po glavi pokojniku (taj je u bekstvu i po rečima jednog od roditelja još ga nisu identifikovali).Možda policija misli da ga uhapšeni poznaju ali neće da kažu ko je.
Verovatno će vremenom pustiti one za koje se utvrdi da ne snose odgovornost (ako takvi postoje) a možda će za neke izmeniti optužnicu - kažu da je bilo dva sukoba ,jedan u klubu a drugi ispred.
Za ove što su uhapšeni je najbolja varijanta da nadju tog što je u bekstvu što pre jer ima da se otele na robiji ako ovaj uspe da pobegne ili ostane nepoznat (ako ne uspeju da utvrde ko je).

Programerka

pre 6 godina

@(MaironDrake, 11. jul 2017 12:27)

Zbog konobarice se nije ništa desilo, tj. ništa žena / devojka nije kriva. Radi svoj posao i izgleda fino.

"Najkrivlji" ne postoji, ili je neko kriv za nešto ili nije.

Јабучило

pre 6 godina

A koje je krivično delo ona počinila?
(Svašta..., 11. jul 2017 11:27)

Вероватно ниједно везано за ову истрагу. Али је битан сведок.

izrod

pre 6 godina

Roditelji ni ne sanjaju u šta im se deca pretvaraju čim iskorače sa roditeljskog kućnog praga. Ne treba im inostranstvo, čitajte šta ovde rade po srpskim (naročito beogradskim) "in" mestima. Razlike nema.