Vulin: Nisam služio vojsku zbog slabog vida, zavidim vam

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je svojevremeno oslobođen služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog slabog vida.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.07.2017.

12:19

Vulin: Nisam služio vojsku zbog slabog vida, zavidim vam
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Prilikom posete valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić", gde je u toku završna faza osnovne obuke junske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, Vulin je rekao da je upravo jedno od najvećih razočaranja kao mlad čovek doživeo u njihovim godinama.

Tada se, kako kaže, suočio s činjenicom da ga je komisija, zbog zdravstvenih razloga, proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka.

"Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve. Imao sam dioptriju više od 7, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan", rekao je Vulin i dodao da mu je vid danas znatno slabiji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je nakon jutarnje smotre i podizanja zastave Srbije pozdravio sve pripadnike, a posebno se zadržao u razgovoru s vojnicima na dobrovoljnom služenju, interesujući se za uslove života i rada u Drugom centru za obuku.

"Stalo mi je šta vi mislite o meni, o vojsci i državi, jer ja nisam služio vojsku i beskrajno vam zavidim na tome što vi služite. Ništa u životu nisam više želeo nego da služim državi kao vi, u uniformi, s oružjem, i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim", rekao je Vulin i ponovio da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njega.

On je rekao vojnicima da mu je veoma stalo do njih, a da za roditelja nema većeg poverenja nego nekom poveriti dete.

"Nema veće obaveze za vaše starešine i za mene od te da vi budete dobro, kako bismo mogli u oči da pogledamo vaše roditelje i da bi oni mogli da budu ponosni na vas, kao što je i Srbija. Vaša uniforma nije samo odeća, ona je stav, ona govori i zapravo je ono što vi treba da uradite, da nas čuvate, kao što mi sad čuvamo vas", rekao je Vulin.

Vulina je u Centru za obuku dočekao komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović i obavestio ga da se život i rad u centru odvija prema predviđenom rasporedu, a da su za danas predviđene završne fizičke provere, nakon čega sledi i poslednja evaluacija i upućivanje vojnika u centre za specijalističku obuku.

Posle obilaska Centra za obuku, Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković održali su sastanak s predstavnicima Komande za obuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: