Gužva oko nelegalne džamije u BG, građani ispred mašina

Planirana akcija uklanjanja nelegalno izgrađenog verskog objekta Islamske zajednice u Zemun Polju odložena je zbog okupljanja velikog broja građana.

Izvor: N1

Četvrtak, 25.05.2017.

10:23

Gužva oko nelegalne džamije u BG, građani ispred mašina
Foto: Screenshot

N1 piše da su se ispred verskog objekta okupili predstavnici svih komunalnih službi i veliki broj policije u maricama, kao i saobraćajna policija, građevinske mašine i pauk.

Predstavnici Islamske zajednice razgovarali su sa predstavnicima opštine Zemun i zemunske policije kako bi se veliki broj dece, žena i mladih, koji se protive rušenju, izmestio iz objekta i kako bi počelo sprovođenje odluke opštine.

Ipak, do toga nije došlo, pa je odlučeno da se akcija odloži, a razgovori nastave na "višem nivou".

Pripadnici Islamske zajednice su parkirali veliki broj automobila ispred samog objekta i ne dozvoljavaju prilaz ni policiji ni predstavnicima opštine. Policija je te automobile oko devet časova uspela da pomeri sa strane i omogući prolaz.

N1 navodi da je gradnja ovog objekta počela 2014. godine.

Imam je, u obraćanju okupljenima, pozvao sve da ostanu mirni, poručio da će na tom mestu ostati "koliko god da je potrebno" i dodao da i oni čekaju dogovor na višim nivoima.

Inače, vernici su se i prethodnih dana okupljali ispred objekta.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun Emin ef. Zejnulahu u sredu je pozvao muslimane da se odazovu i da zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima zaštite objekat od rušenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: