"Crna Gora će od NATO dobiti davilicu oko vrata"

Nakon dobijanja članstva u NATO, Crna Gora će dobiti davilicu oko vrata umesto kišobrana iznad glave.

Izvor: B92

Subota, 29.04.2017.

23:49

Foto: Gettyimages

To je izjavio izjavio predsednik Odbora za odbranu u gornjem domu ruskog parlamenta Viktor Ozerov, nakon što je Skupština Crne Gore usvojila protokol o članstvu te zemlje u severnoatlantskom savezu.

Ozerov je rekao da je "Balkan uvek bio bure baruta u pogledu medjunarodne bezbednosti" i ocenio da "pojavljivanje još jedne države koja je primorana da potroši dva odsto svog BDP-a za odbranu" neće doprineti bezbednosti niti Balkana, niti Evrope generalno.

"Crnogorci su tražili kišobran na Savetu bezbednosti (UN) uz pomoć NATO, ali se čini da su obili davilicu za svoju ekonomiju", rekao je ruski zvaničnik, prenela je agencija Tass.

Ozerov je rekao da su Crna Gora i Rusija imale "vekovne istorijske, kulturne i ekonomske veze", a da će Crna Gora sada "sigurno morati da ide ruku pod ruku s drugim državama" u oblasti spoljne politike i ekonomskih sankcija prema Rusiji.

On je ukazao i da je odluku o pristupanju NATO odobrilo svega 46 poslanika od 81 koliko ih ima u crnogorskom parlamentu.

"To samo dokazuje da se stavovi po ovom pitanju razlikuju čak i medju poslanicima. To neće doneti nikakvu unutrašnju stabilnost u Crnoj Gori", rekao je Ozerov, dodajući da se boji da će se odnosi dve zemlje pogoršati posle te odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: