"Naši odnosi sa EU su na najnižoj tački u skorije vreme"

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je da su odnosi Turske s Evropskom unijom dostigli najnižu tačku u skorije vreme.

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2017.

23:41

Tanjug/AP

On je to rekao nakon što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PACE) odlučila da tu zemlju stavi na listu za nadgledanje propisa.

Rojters prenosi da je Jildirim turskim novinarima kazao da će Turska odlučiti o koracima koje će sada preduzeti povodom te odluke institucije sa sedištem u Strazburu.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da snažno osuđuje "nepravednu odluku" Parlamentarne skupštine SE (PACE) da tu zemlju stavi na listu za nadgledanje propisa, navodeći da Ankari nije ostalo ništa drugo do da razmotri odnose sa tim evropskim telom.

"Odlukom da se ponovo pokrene posmatračka procedura u Turskoj, pod rukovodstvom zlonamernih krugova PACE je sramota za taj organ, koji tvrdi da je kolevka demokratije", navodi Ministarstvo u saopštenju, prenosi Rojters.

PACE je stavila Tursku na listu za nadgledanje propisa uz obrazloženje da je zabrinuta zbog onoga što zove "gušenjem neslaganja i kršenjem prava pod vlašću predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: