Vulin: Sredstva izbeglicama i raseljenima, a ne migrantima

Vlada Srbije opredelila je sredstva za izbeglice i raseljene iz bivših jugoslovenskih republika i sa Kosova, a ne za migrante, kaže ministar Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

00:52

Vulin: Sredstva izbeglicama i raseljenima, a ne migrantima
Tanjug

Upitan da prokomentariše pisanje pojedinih medija da će Vlada migrantima u Srbiji obezbediti sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa, ali i kupovinu kuća, Vulin je gostujući u Dnevniku RTS rekao da se Uredba Vlade odnosi na izbegle, raseljene i interno raseljene, a ne za migrante.

"Očigledno mediji nisu pažljivo pročitali Uredbu o izbeglicama. To je o ljudima iz Hrvatske, BiH, i onih proteranih sa prostora Kosova i Metohije. Ni za jednog migranta se ne obezbeđuje dodatni podsticaj", rekao je Vulin i dodao da javnost treba da zna da Vlada ne podstiče migrante da ostanu u Srbiji.

On je naveo da Vlada donosi uredbu svake dve godine, i tiče se preko 290.000 interno raseljenih, onih koji se vraćaju iz readmisije, ali ne i za migrante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: