Jeremić: Nisam želeo da kleknem zbog funkcije gen-seka UN

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je na predizbornoj konvenciji u Kraljevu kako nije želeo da kleкne zarad funkcije generalnog sekretara u UN.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

20:18

Jeremić: Nisam želeo da kleknem zbog funkcije gen-seka UN

"Ovo su vremena velikih previranja u svetu i ja sam tome bio svedok, učestvovao sam u trci za prvog čoveka međunarodnog poretka, i da sam pristao da kleknem i promenim svoj stav o Kosovu i svoj stav o drugim pitanjima, ja bih verovatno bio generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Nisam to prihvatio", rekao je Jeremić.

On je u punoj sali Poslovnog centra Melos rekao da je časno i pošteno zastupao Srbiju u UN.

"Časno i pošteno sam zastupao ovu zemlju, visoko sam nosio ovaj barjak u Ujedinjem nacijama”, kazao je Jeremić pokazujući zastavu Srbije.

Vuk Jeremić je naveo da je jedini kandidat koji ima program u predizbornoj kampanji za predsednika Srbije.

"Ja sam do sada jedini kandidat koji je izašao sa predsedničkim programom koji sadrži sedamdeset vrlo jasnih mera, i koje sada treba sprovesti u delo ne bi li nam bilo bolje", rekao je Jeremić.

On je podsećajući na 1989. godinu rekao da su se tada poslednji put "mešale karte u međunarodnim odnosima", uzburkano se menjale stvari, kao i da protekla 2016. godina i tekuća godina "nisu ništa manje revolucionarna vremena".

"Mi smo tada imali vlast koja je napravila pogrešne poteze i svi smo kolektivno platili ogromnu cenu. Ova vremena, 2016. I 2017.godina, nisu ništa manje revolucionarna vremena u međunarodnim odnosima, prestaju da važe stara pravila, dolaze nove opasnosti, novi izazovi", kazao je Vuk Jeremić.

Po njegovim rečima, u ovom trenutku je neophodno poznavanje jezika sveta, način komunikacije sa svetom.

"Poznavanje jezika sveta, način komunikacije sa svetom čini razliku između procvata i sunovrata", kazao je između ostalog Jeremić, na predizbornoj konvenciji u Kraljevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: