DJB traži glasanje o poverenju Vladi

DJB je pokrenuo inicijativu da se u skupštini glasa o poverenju Vladi zbog namere Aleksandra Vučića da u trku za predsednika ide sa pozicije premijera.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

15:39

DJB traži glasanje o poverenju Vladi

Predlog za glasanje o nepoverenju Vladi poslat je svim opozicionim poslaničkim grupama i nezavisnim poslanicima, a da bi bio prihvaćen, potrebno je da ga potpiše 60 poslanika, saopštio je DJB.

Navodi se i da "u opoziciji ima dovoljno poslanika za zajedničku inicijativu i da je ovo prilika da se prebroji ko je opozicija a ko nije".

U pozivu opozicionim poslanicima navodi se da je Vučić najavom da će biti predsednički kandidat na izborima jasno pokazao da nema nameru da podnese ostavku na mesto premijera.

"Jasno je da će funkciju predsednika Vlade zloupotrebiti u svojoj kampanji", navela je DJB i ocenila da je to "duboko nemoralan potez" i da je suprotan ustavnim principima o podeli vlasti.

Kaže se i da Vučić beži od parlamentarnih izbora i da mu je cilj da spusti izlaznost na predsedničkim izborima kako bi sebi obezbedio šanse za pobedu.

"Vučićeva podrška je od aprila pala sa oko 40 odsto na svega 30 odsto građana i ne može da pobedi na izborima na kojima bi bila velika izlaznost", dodaje se u saopštenju.

Ocenjuje se i da mu "svaka izlaznost ispod 60 odsto građana garantuje pobedu u prvom krugu".

"Zahtevamo da predsednik Vlade podnese ostavku, jer Srbija ne sme da bude talac ambicija jednog čoveka i njegovog straha od gubitka vlasti", ističe DJB.

Vučić je izjavio prethodno danas da vanredni parlamentarni izbori neće biti održani uporedo s predsedničkim, jer ne postoje razlozi za njihovo održavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: