Linta: Neiskreno saopštenje hrvatske vlade

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao neiskreno saopštenje hrvatske Vlade.

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

22:03

Linta: Neiskreno saopštenje hrvatske vlade
Foto: Medija centar

U tom saopštenju se osuđuje antisrpske plakate sa natpisom “Srpsko porodično stablo” u Vukovaru i današnje nacifašističko divljanje članova Autonomne Hrvatske stranke prava u Zagrebu.

"Da bi saopštenje Vlade Andreja Plenkovića bilo prihvaćeno kao iskreno to pretpostavlja da Vlada prethodno učini barem nekoliko konkretnih stvari", navodi Linta u saopštenju.

Pod tim on podrazumeva odluku o uklanjanju spomen ploča pripadnicima HOS sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu i Kutini, spomen ploče sa ustaškim sadržajem u Zadru i spomenik ubijenim ustašama u Sisku, kao i predlaganje zakonskih izmena kojima bi bile predviđene visoke novčane i zatvorske kazne za veličanje i širenje nacifašizma.

Linta takođe traži da se zakonom nedvosmisleno zabrane ustaški simboli, uključujući i “Za dom spremni” i da se zabrani rad svih udruženja koje u svom grbu imaju taj pozdrav i političkih stranaka koji šire nacifašisitčku ideologiju .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: