"Znam da je Vučić patriota, a premijer da bude graditelj"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović uverena je da će novi predsednik Srbije biti Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

11:25

Ona kaže da će njenu podršku za premijera imati samo onaj ko je spreman da nastavu ulaganja u infrastrukturu.

"Dogovor Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića je upravo ono što sam i najavljivala: aktuelni predsednik će podržati budućeg predsednika. Uz podršku stranaka koalicije, sada i Nikolića, otvoren je put za ubedljivu pobedu Vučića, još u prvom krugu”, rekla je Mihajlović za "Nedeljnik".

Na pitanje da li bi posle tog dogovora Nikolić mogao da bude premijer, ona kaže da će o tome biti reči tek posle predsedničkih izbora.

"Kome će novi predsednik Srbije, a to će uverena sam biti Aleksandar Vučić, poveriti mandat za formiranje nove Vlade videćemo posle izbora. Što se mene tiče, može Vučić da izabere Nikolića ili nekog drugog iz SNS, može i Ivicu Dačića, ili nekog sasvim četvrtog. Moju podršku će imati onaj ko je spreman da nastavi ulaganje u infrastrukturu koja je motor razvoja Srbije", poručila je Mihajlović.

Kako je istakla podržaće samo onog ko želi da nastavi gradnju novih auto-puteva, da saobraćajno povezuje Srbiju sa regionom i Evropom i ko želi da ulaže u modernizaciju železnice.

Prema njenim rečima, novi premijer "može da bude samo onaj čiji cilj bude Srbija kao saobraćajni centar ovog dela Evrope kojoj težimo i prema kojoj idemo".

"Podržaću onog ko ima hrabrosti da donosi odluke, ko će da se bori da uđemo u top 20 zemalja sveta na Duing biznis listi, ko se bori protiv partnerskog i porodičnog nasilja i ko je spreman da danonoćno radi za bolji život Srbije", rekla je potpredsednica Vlade i čnal predsedništva SNS.

Govoreći o tome zašto smatra da Vučić treba da bude predsednik, ministarka je navela: "Znam da ima odličan pregled igre, da vidi šta čeka Srbiju i da zna šta i kako mora da radi da bismo odgovorili na sve izazove".

"Znam da je patriota, da voli Srbiju više od svega i da će učiniti sve da nam bude bolje. Znam da ima ogromnu energiju, da je veliki radnik i da ne gubi vreme na gluposti. Znam i da iza sebe želi da ostavi uređenu, modernu i evropsku Srbiju. Za mene dovoljno", poručila je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: