"Vizija Evrope Marin Le Pen je povratak na zakon džungle"

Poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski izjavio je nakon sastanka sa Marin Le Pen da njena vizija Evrope znači "povratak na zakone džungle".

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

21:49

Foto: GettyImages

On je tokom posete Parizu, gde treba da učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova EU na konferenciji o Bliskom Istoku, neplanirano razgovarao 90 minuta sa liderom ultradesničarske stranke Marin Le Pen, koja se retko sastaje sa diplomatama iz EU.

"Le Pen se zalaže za manje solidarnosti u Uniji. To znači povratak zakonu džungle", rekao je Vaščikovski.

On se sastao i sa Brunom Le Merom, zaduženim za evropska i međunarodna pitanja predsedničkog kandidata konzervativne stranke Fransoa Fijona.

Poljska vladajuća stranka "Prava i pravde" deli protivljenje Le Pen zajedničkoj evropskoj valuti i kvotama EU za prihvat migranata sa Bliskog Istoka.

Poljski predsednik Jaroslav Kačinski izrazio je ranioje ambicije da pomogne preoblikovanje Evrope u blok gde će države članice moći znatno više da kažu o institucijama u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: