Oružani napad u klubu u Meksiku, petoro mrtvih VIDEO

Najmanje pet osoba je ubijeno, a 15 ih je ranjeno kada je zasad nepoznata osoba otvorila vatru jutros u noćnom klubu u meksičkom letovalištu Plaja del Karmen.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 16.01.2017.

13:38

Oružani napad u klubu u Meksiku, petoro mrtvih VIDEO
Screenshot

Nakon pucnjave je nastao stampedo, javio je AP

Američki mediji navode da se napad odigrao dva sata po ponoći u klubu "Plavi papagaj", poslednjeg dana muzičkog festivala.

Tri osobe među poginulima su stranci, rekla je gradonačelnica grada Solidaridad Kristina Tores, prenosi AFP.

"Za sada imamo naznake da je jedna osoba otvorila vatru", rekla je ona, dodavši da vlasti upravo kontaktiraju konzulate SAD, Kanade i Kolumbije kako bi pružile informacije o stanju u kom se nalaze njihovi državljani koji su bili prisutni u klubu.

Tores je navela i da je do pucnjave najverovatnije došlo unutar kluba, što je izazvalo paniku među prisutnima.

To područje je, inače, popularno među američkim i evropskim turistima, a uglavnom je pošteđeno nasilja vezanog za drogu koje se često dešava u drugim delovima Meksika, navodi francuska agencija.

"Čulo se nešto nalik pucnjavi, ali nam je jedan zaposleni u klubu rekao da se smirimo i da je reč o vatrometu. Pucnjava je ponovo počela“, rekao je jedan od očevidaca i dodao:

"Moji prijatelji su videli napadača kako beži kroz zadnji deo kluba pucajući".

"Bili smo u klubu i doslovno dva metra od nas su počeli pucati", rekao je Džordž de Menezes za britanski Independent.

"Niko ih nije ozbiljno shvatio, ali ja sam odmah znao da je pištolj i bacio se na pod, onda su se i drugi bacili. Muzika je prestala, a potom i pucnjava, pa smo ustali i jedan čovek je ležao na podu i izgledao je mrtav, a drugi je bio upucan pokušavao da ostane na nogama", dodao je.

"Svi su pokušali da pobegnu ka plaži, ali ođednom smo čuli još jedan pucanj i opet su se svi bacili na pod, a pucnjava se nastavila", rekao je de Menezes.

Pojavila se i informacija o još jednoj pucnjavi u obližnjem klubu "Džangl". Brojne policijske i ekipe Hitne pomoći nalaze se na mestu pucnjave.

Plaja del Karmen je popularno turističko mesto koje se nalazi 70 kilometara od Kankuna i trenutno se u njemu održava muzički festival BPM.
Festival BPM traje već 10 godina i privlači veliki broj stranih turista, pogotovo iz Ujedinjenog Kraljevstva i SAD.

Just witnessed wild shootout! Scary! Goosebumps! #playadelcarmen #shooting

A video posted by FH (@farrehagge) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: