Vučić: Srbija pre 2025. u EU, narod želi premijera Vučića

Nadam se da će Srbija 2022. postati članica EU, a siguran sam da će to biti pre 2025, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu švajcarskom listu "Blik"

Izvor: Tanjug

Subota, 10.12.2016.

08:41

Vučić: Srbija pre 2025. u EU, narod želi premijera Vučića
Foto: Tanjug

"Do sada nikada nisam hteo da odredim datum. Danas ću prvi put javno reći: nadam se da ćemo 2022. postati članica EU. Siguran sam da ćemo pre 2025. postati članica EU", rekao je Vučić za "Blik", prenosi list "Blic".

Upitan da li će premijer Vučić odvesti Srbiju u EU, Vučić odgovara da verovatno neće.

"Mi smo oporavili zemlju za EU. Privreda raste, nema deficita. Time sam zadovoljan. Meni ne treba moć, ali jednog dana će ljudi ceniti moj rad", dodaje Vučić.

Na konstataciju novinara da bi mogao da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji, Vučić kaže da bi ga bivši šef diplomatije Vuk Jeremić verovatno pobedio, kao i da su drugi popularniji od njega.

"Ali, odluka još nije doneta. Na kraju krajeva, odlučuje narod", izjavio je on.

Vučić dodaje i da Jeremić nije bio njegov protivnik.

"Pitao me je da li bih ga podržao. Odbio sam ga, jer kod njega ne vidim čistu liniju. Kad je u Rusiji priča proruski, kada je u Vašingtonu - proamerički. On baš i nema kičmu", ocenjuje predsednik vlade.

Vučić na pitanje 'Šta ako narod želi predsednika Vučića" odgovora da narod želi premijera Vučića.

Premijer navodi i da niko danas ne zna ko će pobediti na tim izborima.

O tome da li će izbor Donalda Trampa za predsednika SAD promeniti situaciju u Srbiji, Vučić kaže da neće, jer Srbija mora da bude u stanju da se oslanja na samu sebe i dodaje da je cilj Srbije dalje reformisanje privrede kako bi pristupila EU, u čemu će i uspeti.

"Naša privreda napreduje. Ove godine raste za 2,8 procenata. Sledeće godine možda za četiri procenta. Mi praktično nemamo deficit. Dođite u Beograd - na svakom ćošku se gradi", kaže premijer.

Upitan zašto se u Beogradu slavi pobeda Trampa, predsednik Vlade Srbije je rekao da je Amerika 1999. godine bombardovala Srbiju, kada je predsednik bio Bil Klinton, suprug Hilari Klinton.

"Sada Srbi žele drugačiju američku politiku na Balkanu. Politiku koja nije protiv Srba", kaže on.

Kako prenosi "Blic", Vučić, na pitanje da li se plaši za svoj život, nakon što su srpski mediji objavili da CIA hoće da ga ukloni,kaže:

"Ne mogu da zamislim da CIA stoji iza toga."

Premijer Srbije, upitan da li se u Švajcarskoj oseća sigurno, odgovara da ga tu ne prati nijedan telohranitelja i da nema razloga da se ne oseća sigurnim u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: