Stefanović: Poziv Jeremiću zbog gardista, privođenje laž

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je da nije bilo nikakvog privođenja bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

17:19

Stefanović: Poziv Jeremiću zbog gardista, privođenje laž

On je dodao da su takve tvrdnje potpuna izmišljotina i laž.

On je dodao i da je njegovom advokatu uručen poziv da se odazove u vezi sa predmetom ubistva dvojice gardista na Topčideru 2004. godine.

"Prosto mi se nekada čini da neko prosto pokušava da se šegači sa nama, jer ovo je takva izmišljotina", rekao je Stefanović za TV Pink.

Ministar je objasnio da je na zahtev porodica dva mladića koja su izgubila živote, odnosno njihovih advokata, upućen poziv Jeremiću da se odazove da da informacije kao građanin.

Kako je rekao, taj zahtev datira maltene od 2004. godine, upućen i pre sedam, osam meseci.

"Ako neće da poštuje državne organe Republike Srbije, on je to pokazao da ih ne poštuje, apsolutno se nadam da će Jeremić da poštuje makar volju porodica da se odazove i kaže ono što oni pitaju , kako je prvi znao za taj događaj", rekao je Stefanović.

Kako je dodao, ovo je "zaista besraman" pokušaj da se na lažan način pokuša da se policija u nešto uplete.

"Policija dolazi nekog da uhapsi, a on na slobodi - besmisleno je. Policija Jeremića nije ni videla i poziv je uručila njegovom advokatu da da informaciju na zahtev porodica čiji su sinovi izgubili živote. Mislim da ti ljudi imaju pravo na informaciju i istinu šta se desilo".

Ministar unutrašnjih poslova ranije je objasnio da su dva pripadnika policije najurednije došla da uruče poziv Jeremiću, ali se on nije nalazio kod kuće, te je njegova kućna pomoćnica kontaktirala advokata, koji je došao i kome je uručen poziv.

Advokat je, naveo je Stefanović, rekao da Jeremić nije tu i da može sutra pre podne da se javi u policiju u vezi poziva za saslušanje, kao građanin.

Jeremić je na nalogu na Tviteru napisao "Dobrodošlica u Srbiju - policija dolazi u stan da me privede. Interesantno..."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: