Svađa u Odboru: Martinović u klin, Šarović u ploču VIDEO

Prašina u srpskom parlamentu ne uspeva da se slegne - sednicu Administrativnog odbora na kojoj su kažnjeni brojni poslanici opozicije obeležile su nove svađe.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 24.11.2016.

12:49

Svađa u Odboru: Martinović u klin, Šarović u ploču VIDEO
Foto: YouTube/Screenshot

Predsednik Odbora Aleksandar Martinović iz SNS nije dozvoljavao članovima iz opozicije da dođu do reči, a uvertira u čudnu sednicu bilo je višeminutno javljanje poslanika SRS Nemanje Šarovića po Poslovniku, koje je predsedavajući potpuno ignorisao dok se ne bi prešlo "na ti" i na lični obračun bivših partijskih kolega.

Šarović je i nakon razmene reči s Martinovićem i spominjanja "osvežavanja" konstantno govorio "po Poslovniku", dok je Martinović čitao dnevni red.

"Od koga ću dobiti osvežavanje? Od tebe? Hoćeš sad odmah da me osvežiš? Dobro", rekao je Martinović.

Administrativni odbor Skupštine Srbije je ipak kaznio osam poslanika opozicije na osnovu izrečenih mera na plenumu.

Kažnjeni su poslanici Dosta je bilo, Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije Saša Radulović, Tatjana Macura, Branislav Mihajlović, Branka Stamenković, Milan Lapčević, Nenad Božić, Goran Ješić i Balša Božović.

Pogledajte početak sednice u video-prilogu: Nakon Šarovića, ni drugi članovi Odbora koji su se javljali za reč nisu dobili priliku da se obrate prisutnima, pa su poslanici DJB napustili sednicu.

Burna atmosfera je nastavljena i posle sednice odbora, kada su Martinoviću poslanici opozicije dobacivali da treba da ga je sramota.

Nakon toga, poslanici opozicije iz DJB, DS, SRS su održali odvojene konferencije za novinare.

Opozicija najavljuje da će pokrenuti inicijativu za smenu Martinovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: