AP, Njujork tajms, Hafington post - Ko sve podržava Hilari

Većina američkih medija otvoreno podržava demokratsku kandidatknju za predsednika SAD Hilari Klinton.

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

07:27

AP, Njujork tajms, Hafington post - Ko sve podržava Hilari
Foto: Gettyimages

To su pokušale da dokažu i pristalice Donalda Trampa, koje su istraživale kako većina američkih listova ili govori protiv Trampa ili u korist Klintonove.

U jednom trenutku u toku druge debate ovo dvoje predsedničkih kadidata, Tramp se obratio moderatorima, novinarki televizije ABC Marti Radac i novinaru CNN Andersonu Kuperu, koji su “očigledno“ podržavali demokratsku kandidatkinju.

“Sjajno, jedan na tri“, rekao je Tramp. Agencija AP je takođe izazvala sumnje u objektivnost svojom objavom na Tviteru.

AP je objavio da Trampova izjava koja se odnosila na to da se sirijska vlada bori protvi ID nije istinita. AP je Trampovo saopštenje nazvala “polovično tačnim“. Ova agencija je takođe i promovisala knjigu o Hilari Klinton, objavljenu u februaru. Kao dokaz medijske pristrasnosti, Trampove pristalice su navele i sličnosti koje postoje u izjavama koje su citirane u medijima.

Hilari Klinton ima, kako prenosi “Raša tudej“ , bez sumnje visok stepen podrške mnogih listova širom SAD, od “Njujork tajmsa“ do nekoliko tradicionalnih republikanskih manjih listova, koji su prekršili običaje da bi podržali Klintonovu (“Dalas morning njuz“ i “Arizona repablik“).

“Njujork tajms“ prvi put je podržao klintonovu u septembru nazivajući je “odanim liderom koji ima nameru da stvri priliku da se Amerika izbori za ekonomskom krizom i da osigura da SAD ostanu snaga dobra u brutalnom svetu“.

Najnoviju podršku Klintonovoj je pružio “Atlantik“, što je ovom listu tek treći put da podrži nekog predseničkog kanidata, pre toga su tu bili Abraham Lonkoln i Lindon Džonson.

I “USA tudej“ je po prvi put od 1982. odabrala strane i nazvala Trampovu platformu “pesmom sirene opasne demagogije“.

“Hafington post“ takođe u svojim tekstovima o Trampu piše kao “serijskom lažovu, rasisti, nasilniku“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: