Bombardovanje, ulice u plamenu i žestoke borbe za Alep

U predgrađu Alepa u Siriji u toku su žestoke borbe koje su usledile nakon vazdušnih napada za koje se tvrdi da su najintezivniji u poslednjih nekoliko meseci.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2016.

10:30

Bombardovanje, ulice u plamenu i žestoke borbe za Alep
Foto: Gettyimages

U vazdušnim napadima, borbeni avioni su gađali ciljeve u oblasti pod kontrolom pobunjenika. Bombardovanje je uzrokovalo i velike požare, prenosi AFP.

Kako prenose agencije, opozicioni aktivisti optužili su sirijsku vladu i njene ruske saveznike za bacanje zapaljivih bombi zbog kojih su angažovani volonteri vatrogasci, kako bi lokalizovali požare u već razorenom gradu.

Dopisnik AFP-a iz predgrađa Alepa koje je pod kontrolom opozicionih snaga prenose da su čitave ulice u plamenu nakon bombardovanje.

Džihadisti i opozicioni pobunjenici pokušavaju da prodru u grad koji je pod kontrolom sirijske vojske kako bi povratili svoju vlast nad tim gradom.

U jučerašnjim vazdušnim napadima na istočni deo Alepa, poginulo je 12 civila među kojima je i dvoje dece, što je najveći broj žrtava od početka dogovorenog prekida vatre, navodi sirijska Opservatorija za ljudska parava.

Nakon neuspeha primirja koji su dogovorile Moskva i Vašington, došlo pojačane su borbe na svim većim sirijskim ratištima, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: