PR deportuje ruske novinare, pravili reportažu o Srbima

Uhapšeni ruski novinari, koji su na KiM radili reportažu o Srbima kažnjeni su sa po 200 evra po osobi i zabranjen im je ulazak za Kosovo u narednih pet godina.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2016.

18:32

Default images
Foto: Gettyimages

"Sputnjik" navodi da je novinare Oksanu Sazonovu i Sergeja Belousija, kosovska policija uhapsila u Orahovcu dok su radili reportažu o Srbima i zadržala u pritvoru, jer nisu imali vize koje su na Kosovu obavezne za ruske državljane.

S obzirom na to da novinari kod sebe nemaju novac i ne mogu da plate izrečenu kaznu, trenutno se čeka neko od nadležnih da donese novac i plati kaznu uhapšenim novinarima.

Posle toga, biće pušteni i deportovani uz pratnju kosovske policije do administrativnog prelaza sa centralnom Srbijom Merdare, gde bi prema ranijim informacijama, trebalo da ih preuzme neko od srpskih advokata.

To je za "Sputnjik" potvrdio i advokat Goran Petronijević, koji je rekao da se procedura njihovog puštanja iz pritvora odvija preko srpskih advokata koji imaju dozvolu da rade na Kosovu i Metohiji, kao i da jedna advokatska ekipa čeka na administrativnom prelazu na Merdarama između Kosmeta i Srbije.

"Sputnjiku" je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova sinoć potvrđeno da su novinari noć proveli u policijskom pritvoru za strane državljane u Prištini i da su, kako je rečeno, bili „na sigurnom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: