SAD: Novi potres među demokratama, Vikiliks objavio snimke

Vikiliks je saopštio da je objavio drugu grupu mejlova Demokratskog nacionalnog komiteta SAD koji sadrže audio snimke, prenose agencije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

08:00

SAD: Novi potres među demokratama, Vikiliks objavio snimke
Foto: Gettyimages

Snimci su objavljeni usred Demokratske nacionalne konvencije na kojoj je Hilari Klinton zvanično imenovana za kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima SAD.

Objavljeni su snimci 29 telefonskih razgovora u trajanju od 14 minuta. Mnogi od njih odnose se direktno na Nacionalni komitet demokrata.

"Besan sam zbog onoga što radite Sandersu“, čuje se na jednom snimku telefonskog razgovora.

"On postaje sve uticajniji, a najgora je osoba na svetu koja bi mogla da bude kandidat Demokratske partije, jer nije demokrata. Ne podržavajte ga i baš me briga za njegove pristalica, ionako će većina njih da glasa za Hilari. Ako nastavite da ga podržavate, ja ću napustiti Demokratsku stranku. Otarasite ga se“, dodaje se u tom razgovoru koji je načinjen u Arizoni.

U drugom objavljenom snimku čuje se kako se neko žali zbog uloge date Sandersovom pristalici Kornelu Vestu, koji je bio vrlo kritičan prema aktuelnom predsedniku SAD Baraku Obami.

Objavljivanje prve grupe mejlova Demokratskgo nacionalnog komiteta je uzdrmalo stranku i dovelo do ostavke predsednice komiteta Debi Vaserman Šulc budući da je između ostalog razotkriveno da je favorizovala Klintonovu u odnosu na njenog rivala Bernija Sandersa. Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je za CNN da sledi još dosta materijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: