Tadić za B92 o "raspadu" SDS: Neka idu najslabije karike

Članovi i rukovodstva opštinskih odbora SDS iz Batočine, Rače i Smederevske Palanke odlučila su da istupe iz te stranke, saopšteno je iz tih odbora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

20:21

Tadić za B92 o

Iako ovo nisu prva napuštanja SDS , lider te stranke Boris Tadić za B92 kaže da stranka nema problem opstanka.

On tvrdi da je raspad SDS glasina za koju je odgovorna vlast i da će se on kao oštar opozicionar i dalje zalagati za ideju da SDS postane deo unije građanskih i demokratskih partija.

Da li zbog želje rastućeg broja socijaldemokrata da padnu u zagrljaj naprednjaka može da padne ideja na kojoj nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić radi poslednje dve godine?

“To je samo po sebi toliko besmisleno da ne vredi ni komentarisati”, kaže Tadić.

I dok mu sa strane broje odbore koji ga napuštaju, lider SDS-a odgovara da ih je zvanično do sada raspušteno samo pet i da će možda ubrzo biti raspuštena još tri odbora.

“Šta je to naspram više od 100, koliko ih imamo”, objašnjava Tadić.

Iako sigurno boli to što je i kragujevačka Rača, u kojoj je SDS osvojio više od 34 odsto glasova i pobedio na izborima, centrali okrenula leđa, socijaldemokrate negiraju da imaju problem vlastitog opstanka.

“Stara je izreka da je lanac čvrst koliko je čvrsta najslabija karija i dobro je da najslabije karike kojima je ponuđeno da sarađuju sa SNS odu, kako bismo učvrstili redove”, ističe Tadić.

Ipak, u bliskoj budućnosti Tadić ne vidi samostalni SDS, već ga vidi kao deo demokratske unije građanskih stranaka koje su i devedesetih bile za EU.

Analitičari kažu - da nije bilo udruživanja sa Čedom i Čankom socijaldemokrate ne bi ni imale parlamentarni status. Stranka Borisa Tadića kratko postoji da bi se sada govorilo o nekakvom slomu, objašnjavaju u Cesidu.

“Mi možemo da govorimo o tome da se neke stvari rastaču do kraja, pa mi smo po Srbiji gledali pregršt stranaka sa takvom sudbinom...”, ocenjuje Vuković.

Tadić tvrdi da niko drugi od socijaldemokrata ne mora da pokreće pitanje njegove ostavke, jer on stranci stalno nudi svoj mandat na raspolaganje.

Lider SDS-a kaže da bi voleo da se sednica GO održi već sutra, ali da će to okupljanje na najvišem nivou partije uslediti pošto se, po njegovom mišljenju, završe zasluženi godišnji odmori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: