Erdogan: A šta ako mi izađemo na referendum o EU?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, ljut zbog odnosa Unije prema Ankari, kaže da bi i Turska mogla da uradi isto što i Britanija - raspiše referendum o EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

10:54

Erdogan: A šta ako mi izađemo na referendum o EU?
Foto: GettyImages

"I mi možemo da pitamo građane da li treba da nastavimo pregovore sa Evropskom unijom ili da ih okončamo. Ako narod kaže 'nastavite' onda bi smo nastavili", rekao je Erdogan, prenela je AFP.

Turski predsednik je ranije optužio Evropsku uniju da ne žele da njegova zemlja postane članica zato što je Turska "država sa većinski muslimanskim stanovništvom".

Erdogan je rekao da je Turskoj obećano članstvo 1963. godine, kada su Ankara i Brisel prvi put potpisali ugovor o pridruživanju.

Međutim, kako kaže, 53 godine kasnije - ništa se nije desilo.

"Zašto odugovlačite", sapitao je Erdogan na okupljanju povodom Ramazanskog posta.

Zvanična Ankara je burno reagovala na komentar britanskog premijera tokom predreferendumske kampanje u kojoj je Kameron izjavio da Turska neće postati član Evropske unije do 3000 godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: