BG: Voždovac bez tramvaja, najkritičnije u Mirijevu /FOTO

Nevreme praćeno gradom, jakim vetrom i grmljavinom pogodilo je Beograd nešto posle 18 časova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2016.

18:28

BG: Voždovac bez tramvaja, najkritičnije u Mirijevu /FOTO
Foto: B92

Na društvenim mrežama objavljenje su brojne fotografije grada koji je od veličine klikera pa do čak veličine šljive i skoro poput teniske loptice.

Iz „Beogradskog taksija“ za B92.net kažu da je Autokomanda „standardno baš pod vodom“, kao i da je voda na auto-putu kod skretanja za Dušanovac „gotovo pola metra“.

Osim toga, oni navode da je saobraćaj u ostalim delovima grada zbog kiše i grada usporen.

Od pljuska s gradom nastale su velike bare na ulicama i izlila se voda iz šahtova na mnogo mesta što je izazvalo prekid ili usporavanje saobraćaja, rečeno je u Operativno-kontrolnom centru Direkcije za javni prevoz grada Beograda.

Kako je rečeno Agenciji Beta, izlivanje vode uzrokovalo je izmenu saobraćaja na Karaburmi, Voždovcu, u Mirijevu i drugim gradskim naseljima.

Na Voždovcu je potpuno prekinut tramvajski saobraćaj, ali se stanje polako normalizuje, te se večeras može očekivati normalizacija prevoza.

U Centru su rekli i da je najkritičnije u Mirijevu gde na jednom prometnom mestu velika količina vode iz šahta ometa saobraćaj još od jučerašnjeg nevremena.

Kako su u Centru rekli, čišćenje šahta na tom mestu, što bi doprinelo povlačenju vode, u nadležnosti je preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija". Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije da se večeras i noćas očekuju pljuskovi uz grmljavinu, grad, i olujni vetar u celoj zemlji.

Osim toga, proglašen je meteo-alarm na severu zemlje i u prestonici - za Beograd, Srem i Bačku važi narandžasti, dok je u Banatu proglašen crveni. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda.

AMSS upozorio je vozače, da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče ponegde s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno ,sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče u pojedinim delovima grada kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je u Beograd i u nedelju uveče zbog čega je u gradu nastao haos. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.
Foto: B92
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: