Jedna od žrtava profesor, studentima to "postaje normalno"

Američki zvaničnici su saopštili da je jedna osoba koja je stradala u pucnjavi u kampusu Univerziteta Kalifornija profesor Vilijam Klag.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.06.2016.

07:32

Jedna od žrtava profesor, studentima to
Thinkstock

Kako prenosi agencija AP, profesor mehaničkog inženjeringa je ubijen u kancelariji u sredu, naveo je neimenovani izvor blizak istrazi.

Za sada nije identifikovan ubica, koji je posle napada na profesora izvršio samoubistvo.

Kolege ubijenog profesora su navele da je imao dvoje dece i da je bio “dopadljiv čovek“.

Tragedija se dogodila u sredu popodne, ceo kvart oko kampusa je bio blokiran, a studenti su bili zabarikadirani u svojim sobama, s obzirom na to da je u sličnom incidentu pre dve godine stradalo šestoro osoba.

Kako navodi student Džeremi Peskard, koji je preživeo i pucnjavu koja se dogodila 2014. godine, naveo je za AP da su incidenti ovakve vrste postali uobičajena pojava i da ljudi njih gledaju kao “normalnu pretnju, skoro kao prirodne katastrofe“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: