DS: Vučić da se izvini zbog saopštenja SNS

DS zahteva izvinjenje Aleksandra Vučića zbog toga što je SNS u svom poslednjem saopštenju DS u naletu uvreda i mržnje nazvala "fašistima".

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

18:12

Default images

“Ne tražimo da se Aleksandar Vučić izvini nama, jer mi smo na njegovu mržnju, uvrede i verbalno nasilje navikli. Zahtevamo da se izvini svim onim ljudima čije su porodice stradale od fašizma, jer je njegova stranka ovakvim relativizovanjem tog pojma pokazala da ne shvata ni koliko zlo je fašizam, ni koliko su naši građani stradali boreći se protiv njega, i, što više nikog ne iznenađuje, pokazala je da ne zna ni šta je civilizovan politički dijalog“, navodi se u saopštenju.

Takođe, navodi se da to izvinjenje, za, kako se ocenjuje, razliku od svih prethodnih lažnih izvinjenja u kojima se "ograđivao" od saopštenja sopstvene stranke treba da bude iskreno i različito od ostalih.

“Jasno je da dok on poziva na "ujedinjenje" i "oslobađanje javnog jezika od mržnje" njegova stranka isključivo seje mržnju i generiše nasilje. Demokratska stranka šokirana je i činjenicom da su gotovo svi mediji objavili ovakvo saopštenje Srpske napredne stranke i postavljamo pitanje šta će se desiti ukoliko Srpska napredna stranka u svojim besprizornim saopštenjima ode i korak dalje. Šta će se desiti ukoliko počne da psuje političke neistomišljenike, poziva na fizičko nasilje protiv njih i tome slično? Da li će i tada, bez ikakve ograde, objavljivati i emitovati i takve izraze i stavove stranke na vlasti?“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da će DS za sve druge optužbe SNS potražiti satisfakciju na sudu.

“Ali nećemo dozvoliti da iko vređa ljude čije su porodice stradale od fašizma. Na to čak ni Vučić nema pravo“, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: