Ponedeljak, 23.05.2016.

00:12

Konsultacije kod Nikolića, Dačić i Marković otišli

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o formiranju buduće vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Konsultacije kod Nikolića, Dačić i Marković otišli
Tanjug

Nikolić je najpre razgovarao sa liderima koalicije SPS-JS.

U Generalni sekretarijat predsednika Republike na Andrićevom vencu u 10 h stigli su lider SPS Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da je stav te stranke da je i dalje u najboljem interesu Srbije da se saradnja sa SNS nastavi.

"Svako bi mogao da navede po neki razlog i protiv te ideje, ali je jedan jedini najvažniji, a to je budućnost Srbije", rekao je Dačić novinarima nakon konsultacija o vladi sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

On je rekao da novinarima ne može da iznese ništa novo jer se dobro zna da je izborna lista oko SNS osvojila parlamentarnu većinu na izborima.

"Mi smo veoma zadovoljni što su naše dve izborne liste, SNS i SPS, kao predstavnici vladine politike, osvojile toliko mandata, što je potvrda da je politika koju smo vodili bila ispravna", rekao je Dačić.

Nikolić će potom razgovarati sa delegacijom SRS, koju će predstavljati zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović i generalni sekretar Nataša Jovanović, a potom i sa predstavnicima DS u 11 sati.

Pola sata kasnije razgovaraće sa prestavnicima pokreta "Dosta je bilo", zatim sa predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, Dveri-DS S, SVM, predstavnicima liste "Muamer Zukorlić-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka", SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Nikolić će saslušati i mišljenja Partije za demokratsko delovanje u 14.30 sati i Zelene stranke u 15 sati.

Predsednik Srbije je konsultacije započeo u četvrtak razgovorom sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

Prema Ustavu, predsednik Srbije pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista, predlaže Skupštini Srbije kandidata za predsednika vlade.

Kandidat za predsednika vlade skupštini iznosi program i predlaže sastav vlade. Parlament istovremeno glasa o programu vlade i izboru njenog predsednika i članova. Vlada je izabrana ako je za njen izbor glasala većina od ukupnog broja poslanika.

Nakon razmene mišljenja sa predstavnicima izbornih lista, predsednik Srbije Tomislav Nikolić daće danas izjavu za medije.

Nikolić će izjavu dati u 15:30 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: