Identifikovan Albanac ubica srpskog inspektora?

Otisak prsta pronađen na mestu ubistva inspektora beogradske policije Dragana Radišića pripada Albancu Isljamu Šabaniju, saznaju Večernje novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

13:52

Default images

Prema navodima beogradskog lista, Šabani je u trenutku ubistva inspektora 1. februara 1996. godine u Beogradu imao grupu dilera deviza.

Šabani je lociran u Iraku i naši državni organi pokrenuće postupak za njegovo izručenje, a do njegovog imena došlo se unosom materijalih tragova s mesta ubistva u novi ruski sistem za pretragu otisaka, koji je od pre nekoliko godina na raspolaganju MUP Srbije.

Albanac je, pema nezvaničnim saznanjima, živeo tih godina u srpskoj prestonici i bio je jedan od najvećih dilera deviza. Operativni podaci pokazuju da on nije imao sukobe s Radišićem, odnosno da ga je ubio po narudžbini. Policija je, posle otkrića Šabanijevog imena, počela da istražuje njegove tadašnje veze u Beogradu.

Izvor “Večernjih novosti” veruje da je Radišićevu smrt naručio neko od “krupnijih” kriminalaca, da bi se potom Šabani jedno vreme primirio u Beogradu, potom prešao kod rodbine na Kosovo i Metohiju, a posle nekoliko godina je otišao u Irak, gde i sada živi.

Inspektor Radišić je ubijen kada je pošao do prodavnice u jutarnjim časovima, a njegovo beživotno telo na ulazu zgrade u kojoj je živeo pronašla je njegova supruga.

Pogođen je s 18 metaka iz škorpiona s prigušivačem, a ubica ga je najverovatnije čekao u ulazu zgrade, a onda mu prišao s leđa i zapucao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: