Vlasti BiH blizu dogovora o mehamizmu koordinacije

Predstavnici entitetskih vlasti i državne vlasti BiH blizu su dogovora o mehanizmu koordinacije u pregovorima s Evropskom unijom.

Izvor: B92

Utorak, 03.05.2016.

21:18

Vlasti BiH blizu dogovora o mehamizmu koordinacije
Foto: Thinkstock

Konačno rešenje trebalo bi da bude objavljeno posle još jedne do dve tehničke sednice.

To je saopšteno posle troiposatnog sastanka entitetskih premijera Željke Cvijanović i Fadila Novalića s predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem i zamenikom šefa Delegacije EU Rencom Davidijem održanom u Banjaluci.

Navedeno je da se na sledećim sednicama očekuje jedna izmena samog mehanizma.

Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je novinarima da RS neće biti preglasavana, odnosno da će mehanizam koordinacije biti koncipiran tako da u njega budu ravnopravno uključeni svi nivoi vlasti.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić potvrdio je da ni u jednom delu mehanizma nema odredbe kojom bi neki nivo vlasti bio isključen, dodavši da je važno svim učesnicima u mehanizmu dati ravnopravan status, kako tokom pregovora sa EU ne bi bilo nepoverenja koje bi kočilo evropske integracije.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je rekao da su predstavnici različitih nivoa vlasti na dobrom putu harmonizacije preostalih nekoliko propisa neophodnih za evropski put zemlje.

Usvajanje mehanizma koordinacije je uslov za dobijanje upitnika od strane Evropske komisije za početak pretpristupnih pregovora sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: