Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o vladi

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da još nije razgovarao sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o sastavu buduće Vlade Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2016.

23:22

Dačić: Nisam razgovarao sa Vučićem o vladi
Foto: Tanjug

Dačić je za list "Blic" rekao da su SPS i Jedinstvena Srbija (JS) spremne da razgovaraju o nastavku saradnje sa naprednjacima ukoliko dobiju njihov poziv.

"SPS i JS su državotvorne stranke. Ukoliko dobijemo takav poziv, spremni smo da razgovaramo o nastavku saradnje sa SNS-om jer je to u najboljem interesu Srbije", naveo je Dačić.

Lider socijalista je rekao da nije u potpunosti zadovoljan izbornim rezultatima SPS-a pošto je ta stranka osvojila manje glasova nego 2014. godine.

"Zadovoljan sam činjenicom da smo druga po jačini stranka. Imajući u vidu da smo sada izašli na izbore bez PUPS-a, rezultat je otprilike na nivou naših rezultata sa prošlih izbora", istakao je Dačić dodavši da je najvažnije da je SPS "uspeo da sačuva identitet stranke i koalicije sa JS".

Upitan da li bi SPS sarađivao sa opozicionim strankama, Dačić je rekao da socijalisti nisu imali kontakte ni sa jednom strankom "osim sa SNS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: