Po novu ličnu kartu uskoro samo sa ličnom kartom

Državna uprava ima rok do 8. juna da za izdavanje dokumenata prestane da traži podatke koje već ima u službenim evidencijama, navodi ministarka Kori Udovički.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2016.

15:42

Po novu ličnu kartu uskoro samo sa ličnom kartom
Foto: Tanjug

Kako kaže, to je predviđeno Zakonom o upravnom postupku koji je Skupština Srbije je usvojila krajem februara i da je to prvi korak ka dobroj upravi.

"Kada idete da tražite produženje liče karte, dovoljno je samo da imate ličnu kartu, a ne trebaju vam dodatna dokumeta", objasnila je Udovički.

Ona je navela da su neke institucije već počele to da rade, a da će se do predviđenog roka videti da li će svi uspeti da ispune ono što je zakonom predviđeno.

"Cilj je da zaposlene u upravi obučimo da budu partneri građanima i privredi", naglasila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Zakon o opštem upravnom postupku građanima i privredi treba da se obezbedi lakše dobijanje neophodne dokumentacije.

Građani će podnositi zahteve, a dokumenta će pribavljati državni organi iz službenih evidencija, a biće oslobođeni i od plaćanja takse za ta dokumenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: