Uništena treća bomba nađena na aerodromu u Briselu

Na aerodromu u Briselu na kojem su se dogodile dve eksplozije nađena je i treća bomba koja je deaktivirana, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

17:43

Uništena treća bomba nađena na aerodromu u Briselu
Foto: Gettyimages

Kako se navodi, bezbednosne snage su uništile treću bombu pronađenu na aerodromu, javio je AP.

Najmanje 34 osobe su poginule, a preko 230 ih je povređeno u bombaškim napadima na aerodrom i metro u Briselu.

"U zgradu aerodroma su unete tri bombe, od kojih jedna nije eksplodirala," rekao je guverner Lodevijk Devit na konferenciji za štampu, napominjući da je ta treća bomba kasnije uništena u kontolisanoj eksploziji. Potvrđeno je da je bombaš samoubica izazvao jednu od dve eksplozije na aerodromu Zaventem oko 8h, a sat kasnije se čula eksplozija u metrou, u stanici nedaleko od zgrada u kojima se nalaze institucije Evropske unije.

Islamska država je preuzela odgovornost, a u pitanju je novi napad terorista u srcu Evrope nakon smrtonosnih napada u Parizu.

Broj žrtava i povređenih nije zvanično potvrđen, a strahuje se da će biti više od 40 mrtvih. Prema poslednjim informacijama belgijskih medija - u metrou je stradalo 20 ljudi, a na aerodromu njih 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: