DS i SNS razmenili optužbe o poreklu imovine

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin upitao je Aleksandra Vučića zašto nije održao obećanje i predložio Skupštini da usvoji zakon o poreklu imovine.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

20:20

Default images

Srpska napredna stranka uzvratila je optužbama da DS predvodi "vojvođanski kriminalni režim".

"Umesto što demagoški poručuje da po odlasku sa funkcije 'neće biti ni dinar teži', za razliku od drugih političara, gospodin Aleksandar Vučić bi trebalo da odgovori zašto nije ispunio svoje obećanje i predložio Skupštini Srbije usvajanje Zakona o poreklu imovine. Taj zakon bi dao odgovor na pitanje kako su svoju imovinu stekli političari, ali i njihovi bračni drugovi, braća, rođaci i prijatelji", naveo je Vasin u saopštenju.

On je dodao da bi građani Srbije, da je Vučić ispunio svoje obećanje, pred izbore imali jasnu sliku o svakom političaru u Srbiji.

SNS je u saopštenju uzvratio optužbama da je "uzimanje narodnih para jedina stvar kojom su se predsednik DS i vojvođanski premijer Bojan Pajtić i njegovi tajkuni, tokom svoje šesnaestogodišnje vladavine, studiozno bavili".

"Dok se budu sećali svih svojih pljačkaških afera i nezakonito stečene imovine, mogu da se vrate samo nekoliko dana unazad, kada su na skandalozan način, bez konkursa zaposlili svog stranačkog kolegu Olivera Dulića, bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja, na mesto ortopeda na Kliničkom centru Vojvodine", dodao je SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: