Objavljen snimak hapšenja teroriste u Briselu

Svetski mediji preneli su snimak hapšenja u Briselu jednog od osumnjičenih za učestvovanje u terorističkim napadima u Parizu.

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2015.

11:23

Default images
screenshot

Belgijska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih da su povezani sa terorističkim napadima u Parizu, saopštile su belgijske vlasti.

Potrparol tužilaštva Kun Hens rekao je novinarima da je u briselskom predgrađu Molenbek, u kome pretežno žive građani marokanskog porekla, sprovedena antiteroristička akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko ljudi.

Akcija je pokrenuta nakon što je otkriveno da je jedan od automobila iz koga su teroristi pucali na posetioce pariskog restorana imao belgijske registarske tablice koje su povezane sa adresom u Molenbeku, kazao je on.

Navodno se radi o grupi terorista koja je učestvovala u napadu u Parizu i uspela da pobegne u Belgiju nakon napada.

Belgija drži evropski rekord po broju svojih građana koji su se pridružili džihadističkim organizacijama na Bliskom Istoku, a Molenbek ima reputaciju “rasadnika terorista” zbog jake aktivnosti ekstremnih islamista u tom predgrađu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: