Bomba sa tajmerom oborila ruski avion?

Ruski avion u Egiptu je možda srušila bomba sa tajmerom postavljena blizu rezervoara, prenose američki mediji.

Izvor: B92

Petak, 13.11.2015.

09:15

Default images
foto: Beta/AP

Neimenovani izvor blizak istrazi naveo je da su istražitelji dobili informacije o “dvosatnom tajmeru“, ali za sada nema informacija o tome da li je ova teorija stigla iz istrage ostataka palog aviona ili iz presretnutih razgovora terorista.

Drugi izvor, naveo je da istražitelji razmatraju teoriju o tome da je bomba bila zakačena za motor aviona i da je eksploziv izgoreo posle eksplozije, uz napomenu da je ovakav scenario moguć s obzirom na to da u nema ostataka eksploziva na olupini aviona.

Avion kompanije Kolavija se srušio na Sinajskom poluostrvu sa 224 putnika i članova posade, a ruski i egipatski zvaničnici su zatim saopštili da je letelica pala zbog mehaničkog kvara.

Ipak, britanski mediji su preneli da je verovatan uzrok nesreće eksplozija unutar aviona, zbog načina na koji se oplata aviona savila, prema spolja.

Odgovornost za pad aviona su preuzeli džihadisti sa Sinajskog poluostrva, ali za sada nema potvrde takvih navoda.

Ipak, britanski mediji prenose da su tajne službe presekle komunikacioni lanac džihadista, navodno umešanih u tragediju, uz navode da su oni govorili engleskim jezikom, na britanskom akcentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: