"Neprihvatljiva kopnena intervencija bez Asada"

Zamenik ruskog ministra odbrane Sergej Rjabkov izjavio je da je neprihvatljivo da SAD pošalju u Siriju kopnene snage bez koordinacije s Bašarom el Asadom.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2015.

12:15

Default images

Američki ministar odbrane Eš Karter je ranije ove sedmice rekao da SAD menjaju strategiju u Iraku i Siriji i da će ako bude trebalo sprovesti unilateralne racije protiv pripadnika Islamske države.

Sirijski aktivisti su, u međuvremenu, preneli da je u raketnom napadu državnih snaga u predgrađu Damaska ubijeno više od 40 ljudi i ranjeno više desetina. Prema navodima Lokalnih koordinacionih komiteta i Sirijske opservatorije za ljudska prava, na predgrađe Damaska,Dumu, je ispaljeno oko 11 raketa zemlja-zemlja.

U Beču su se okupili šefovi diplomatija SAD, Rusije, Saudijske Arabije, Turske i Irana kao bi razgovarali o rešavanju sirijske krize.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov izjavio je da su Rusija i Saudijska Arabija razmenile liste sirijskih opozicionih grupa koje bi trebalo da budu uključene u političke pregovore o okončanju rata.

Bogdanov je rekao da na listi ima 38 imena, ali da može biti proširena. Dodao je da su od Saudijaca dobili sličnu listu i da su Amerikanci obećali da će učiniti isto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: